2015.06.13.
0 perces olvasási idő
Amerika felfedezése óta ismerjük a cukkinit. De vajon ismerjük-e minden elkészítési módját? Próbáltad már a cukkinifőzeléket? Ha nem, akkor itt az idő! Kanalazzanak a chronosok is!
Hozzávalók:
- 1 kg cukkini (kígyóuborka vastagságú)
- 1 közepes fej hagyma
- olívaolaj
- 1 csokor kapor
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- liszt
- cukor
- 1 pohár tejföl
Elkészítés:
A cukkiniket hosszában kettévágjuk, majd uborkagyalun felszeleteljük. A hagymát finomra vágjuk, és olívaolajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a cukkinit, a finomra vágott kaprot, a zuzott fokhagymát, és közepes lángon fedő alatt pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk 1 teáskanál cukorral és 1 evőkanál liszttel, összekeverjük, majd felöntjük kevés vízzel. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a tejfölt, és kicsit összeforraljuk.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!