Tipikus ünnepi étel az aszalt szilvával töltött csirkemell. Készítsd el könnyedén alábbi receptünk alapján, és varázsolj ünnepi hangulatot otthonodba! Az ünnepi asztalnál falatozzanak jó étvággyal a csontritkulásosok is.
Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 1 kis üveg vörösboros aszalt szilva
- 1 tojás
- 3-4 evőkanál liszt
- 1dl tej
- 2 szem összetört szegfűszeg
- 1 evőkanál sós mogyoró vagy mandula
- só
- őrölt fehérbors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemelleket elfelezzük, hogy 4 darabot kapjunk. Kissé kiveregetjük, ügyelve arra, hogy ne szakadjon el, és tölthető legyen. Az aszalt szilvát leszűrjük, kimagozzuk, és a mag helyére egy-egy szem sós mogyorót vagy mandulát teszünk. Egy éles, hegyes késsel felszúrjuk a csirkemelleket, majd mindegyikbe pár szem töltött szilvát teszünk. A hús nyílását hústűvel, fogpiszkálóval vagy hurkapálca-darabkával megtűzzük, hogy a szilva ne essen ki belőle.
A tojást jól felverjük, sózzuk, megfűszerezzük a tört szegfűszeggel, a borssal, majd 1 dl vörösboros szilvalével és annyi liszttel keverjük össze, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. A töltött húsdarabokat először jól megsózzuk, azután lisztbe, majd a palacsintatésztába mártjuk, és bő, forró olajban, takaréklángon világosbarnára sütjük. Párolt vadrizs illik hozzá.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat