A padlizsán tartalmaz C- és A-vitamint, és igen gazdag ásványi sókban is, ráadásul nagyon finom. Ha krémként készítjük el, akkor pirítóssal tökéletes párosítás reggelire vagy vacsorára. Lisztérzékenyek is nyugodtan választhatják alábbi receptünket.
Hozzávalók:
- 2 padlizsán
- 1 fej kockára vágott hagyma
- gluténmentes ételízesítő
- gluténmentes majonéz
- vágott zöldpetrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- kevés olívaolaj
- citromlé
- bors
- só
Elkészítés:
Egy kevés olívaolajon megdinsztelünk 2 db közepes méretű, megtisztított, kis kockákra vágott padlizsánt. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk gluténmentes ételízesítővel, és belereszelünk legalább 2 gerezd fokhagymát. Kb. 10 percig pároljuk, közben pár kanál húslevessel felengedjük.
Mikor kihűlt, néhány kanál majonézt teszünk bele és összeturmixoljuk. A végén apróra vágott hagymával, citromlével és petrezselyemzölddel ízesítjük, és éjszakára hűtőbe tesszük.
Friss kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!