padlizsán
#Receptek

Padlizsánkrém lisztérzékenyeknek

2014.02.08.
1 perces olvasási idő

A padlizsán tartalmaz C- és A-vitamint, és igen gazdag ásványi sókban is, ráadásul nagyon finom. Ha krémként készítjük el, akkor pirítóssal tökéletes párosítás reggelire vagy vacsorára. Lisztérzékenyek is nyugodtan választhatják alábbi receptünket.

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 1 fej kockára vágott hagyma
  • gluténmentes ételízesítő
  • gluténmentes majonéz
  • vágott zöldpetrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olívaolaj
  • citromlé
  • bors

Elkészítés:

Egy kevés olívaolajon megdinsztelünk 2 db közepes méretű, megtisztított, kis kockákra vágott padlizsánt. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk gluténmentes ételízesítővel, és belereszelünk legalább 2 gerezd fokhagymát. Kb. 10 percig pároljuk, közben pár kanál húslevessel felengedjük.

Mikor kihűlt, néhány kanál majonézt teszünk bele és összeturmixoljuk. A végén apróra vágott hagymával, citromlével és petrezselyemzölddel ízesítjük, és éjszakára hűtőbe tesszük.
Friss kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!