2009.10.08.
1 perces olvasási idő
Sajt, fokhagyma, tej - ez a trió csakis valami igazán jót tartogathat. Íme egy recept lisztérzékenyeknek, és a franciás ízek kedvelőinek.
Hozzávalók: Nehézség: könnyű
- 20 dkg camembert sajt
- 8 dl zöldség erőleves
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 evőkanál vaj3-4 evőkanál tej
- fehér bors
- színes bors
- pirított gluténmentes kenyérkockák
Elkészítése:
- A megforrósított vajon megpirítjuk a rizslisztet.
- Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fél percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a levessel. (Az erőlevest készíthetjük gluténmentes leveskockából is.)
- Felforraljuk, majd beletesszük a nagyobb darabokra vágott camembert sajtot. Őrölt fehér- és színes borssal fűszerezzük.
- Felforraljuk, és addig főzzük, amíg a sajt leválik a héjáról. Leszűrjük.
- Csészében tálaljuk, és pirított hajdinás kenyérkockákat szórunk a tetejére.
Jó étvágyat kívánunk!