2014.04.08.
0 perces olvasási idő
Gofri, na de sósan? Igen! Margarinnal, lekvárral, mézzel és mogyoróvajjal is egyaránt finom. Fogyaszthatják laktóz- és lisztérzékenyek egyaránt!
Hozzávalók:
- 30 dkg gluténmentes liszt
- 1 db tojás
- 1 evőkanál olaj
- 10 g friss élesztő
- langyos víz
Elkészítés:
A hozzávalókat robotgéppel jól összekeverjük (annyi vizet tegyünk hozzá, hogy a palacsintatésztánál jóval sűrűbb masszát kapjunk), és kb. 10 percig állni hagyjuk.
Gofrisütőben megsütjük. Sütés előtt megszórhatjuk különféle fűszerekkel vagy magokkal, úgy még finomabb lesz.
Érdemes rácson hűteni 1-2 percig, akkor ropogós marad. Ha másnapra is marad belőle, kenyérpirítóban fel lehet frissíteni.
Készíthetjük édesebbre is. Ha kihűlt, lekvárral vagy mézzel is fogyaszthatjuk.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!