A rendkívül népszerű desszertkülönlegesség receptét most közkinccsé tesszük. A mostani receptünk alapján elkészített finomságot lisztérzékenyeknek és hízni vágyóknak is ajánljuk.
Nehézség: könnyű |
Hozzávalók:
- 10 + 25 dkg kristálycukor
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg kukoricaliszt
- 5 dkg Emese süteménypor
- 1 csomag gluténmentes vaníliapuding
- 15 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg vaj/margarin
- 6 tojás
- 4 dl tej
Hogyan készítsük el?
A krémet előre el tudjuk készíteni: a 6 tojás sárgáját összekeverjük 1 zacskó vaníliapudinggal, 10 dkg cukorral és 4 dl tejjel. Ezt felfőzzük, és kihűlés után 15 dkg vajat és 10 dkg porcukrot hozzáadva robotgéppel alaposan kikeverjük.
Elkészítjük a tésztát: 6 tojás fehérjéből 25 dkg kristálycukorral kemény habot verünk, majd hozzákeverünk 5 dkg kukoricalisztet, 5 dkg Emese süteményport és 15 dkg kókuszreszeléket. Vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe öntjük, és mérsékelt tűzön megsütjük. Ha kihűlt, a krémet a tésztára kenjük, és a tetejét meghintjük kókuszreszelékkel!
Jó étvágyat kívánunk!