recept
#Receptek

Tepsis Rafaello lisztérzékenyeknek

2010.03.17.
1 perces olvasási idő

A rendkívül népszerű desszertkülönlegesség receptét most közkinccsé tesszük. A mostani receptünk alapján elkészített finomságot lisztérzékenyeknek és hízni vágyóknak is ajánljuk.

Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 10 + 25 dkg kristálycukor
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 5 dkg Emese süteménypor
  • 1 csomag gluténmentes vaníliapuding
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg vaj/margarin
  • 6 tojás
  • 4 dl tej

Hogyan készítsük el?

A krémet előre el tudjuk készíteni: a 6 tojás sárgáját összekeverjük 1 zacskó vaníliapudinggal, 10 dkg cukorral és 4 dl tejjel. Ezt felfőzzük, és kihűlés után 15 dkg vajat és 10 dkg porcukrot hozzáadva robotgéppel alaposan kikeverjük.

Elkészítjük a tésztát: 6 tojás fehérjéből 25 dkg kristálycukorral kemény habot verünk, majd hozzákeverünk 5 dkg kukoricalisztet, 5 dkg Emese süteményport és 15 dkg kókuszreszeléket. Vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe öntjük, és mérsékelt tűzön megsütjük. Ha kihűlt, a krémet a tésztára kenjük, és a tetejét meghintjük kókuszreszelékkel!

Jó étvágyat kívánunk!