káposzta
#Receptek

Káposztaleves cukorbetegeknek

2014.02.24.
0 perces olvasási idő

A káposztában rengeteg a B- és a C-vitamin. Készítsük el a káposztalevest, és őrizzük meg családunk egészségét! Fogyaszthatják cukorbetegek, liszt- és laktózérzékenyek, allergiások, gyomorfekélyesek, keringési- és májproblémákkal küzdők is.

Hozzávalók:

  • 40 dkg kelkáposzta
  • 1db leveskocka
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • petrezselyemzöld
  • 10 dkg zeller
  • bazsalikom
  • 5 dkg zöldpaprika

Elkészítés:

A kelkáposztát laskára vágjuk, a zöldségeket vékony karikára. Fazékba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, a fokhagymát és a vöröshagymát - gézbe kötve - egészben rakjuk bele. Ízesítjük sóval, leveskockával, és a fûszerekkel. 10 percig hirtelen forraljuk, majd csökkentve a lángot 20-30 percig lassú tûzön puhára fõzzük. Tálalás elõtt a hagymákat eltávolítjuk belõle, frissen vágott petrezselyemzölddel megszórva szervírozzuk.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!