A káposztában rengeteg a B- és a C-vitamin. Készítsük el a káposztalevest, és őrizzük meg családunk egészségét! Fogyaszthatják cukorbetegek, liszt- és laktózérzékenyek, allergiások, gyomorfekélyesek, keringési- és májproblémákkal küzdők is.
Hozzávalók:
- 40 dkg kelkáposzta
- 1db leveskocka
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sárgarépa
- petrezselyemzöld
- 10 dkg zeller
- bazsalikom
- 5 dkg zöldpaprika
Elkészítés:
A kelkáposztát laskára vágjuk, a zöldségeket vékony karikára. Fazékba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, a fokhagymát és a vöröshagymát - gézbe kötve - egészben rakjuk bele. Ízesítjük sóval, leveskockával, és a fûszerekkel. 10 percig hirtelen forraljuk, majd csökkentve a lángot 20-30 percig lassú tûzön puhára fõzzük. Tálalás elõtt a hagymákat eltávolítjuk belõle, frissen vágott petrezselyemzölddel megszórva szervírozzuk.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!