Vendégeid érkeznek és elegánsan előétellel szeretnéd őket kínálni? Íme, egy gyorsan elkészíthető, finom és mutatós előétel, a prágai sonkatekercs. Fogyaszthatják cukor-vese- és epebetegek, keringési problémások és csontritkulásosok.
Hozzávalók:
- 12 dkg prágai sonka egyben
- 1-2 ág szárzeller
- 5 retek
- 2 sós uborka
- 2 kanál majonéz
- só
- őrölt bors
- 20 dkg szeletelt karaván sajt
- 1 csokor metélőhagyma
Elkészítés:
A prágai sonkát vékony, 2 centinél nem hosszabb csíkokra metéljük. A megtisztított zellert megmossuk, kockákra vágjuk. A retket tisztítás után a lecsöpögtetett sós uborkával együtt apróra daraboljuk, majd az így előkészített hozzávalókat mély tálba szórjuk és a majonézzel összekeverjük.
Megsózzuk, megborsozzuk és a sajtszeleteken elosztjuk. Egyenként összegöngyöljük és a metélőhagymával átkötözve körben tálra rakjuk.
Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!