Ez egy könnyen és gyorsan elkészíthető egytálétel receptje. Sonkás kockából könnyen nagy mennyiséget készíthetsz, ha jön a család, téged meg szorít az idő. Lisztérzékeny rokonaid is bátran kínáld.
Hozzávalók:
- 40 dkg gluténmentes nagykocka tészta
- 20 dkg apróra vágott főtt (füstölt) sonka / tarja / csülök
- gluténmentes zsemlemorzsa
- 3 evőkanál zsír
- 2 dl tejföl
- 2 tojás
- bors
- só
Elkészítés:
A tojások sárgáit és fehérjéit szétválasztjuk. Az utóbbiból kemény habot verünk. A tésztát kifőzzük.
A tojások sárgáját elkeverjük az apróra vágott sonkával, a zsiradékkal, a tejföllel és megsózzuk, borsozzuk. Ezt hozzáadjuk a tésztához, s végül hozzákeverjük a tojáshabot is.
Egy tűzálló tálat kikenünk egy kevés zsiradékkal, meghintjük zsemlemorzsával, beletesszük a bekevert tésztát, a tetejét is megszórjuk zsemlemorzsával, s kis lángon addig sütjük a sütőben, míg a teteje megpirul.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!