2017.08.17.
1 perces olvasási idő
Nincs is egészségesebb és frissítőbb, mint a zöldségleves, főleg a nyári melegben. Alábbi receptünket ajánljuk crohnosoknak, epebetegeknek és májproblémákkal küzdőknek egyaránt.
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 15 dkg csiperkegomba
- 1 fehérrépa
- 1 karalábé
- 3-4 evőkanál olaj
- 1,5 liter víz
- 2 húsleveskocka
- 1 kiskanál cukor
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 2 dl tejföl
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 2 evőkanál mustár
- fél citrom leve
Elkészítés:
A hagymát apró kockákra felvágjuk. Kevés olajon megfonnyasztjuk. A fölcsíkozott répát és gombát rászórjuk, pár percig együtt pároljuk. A vizet ráöntjük, beledobunk 1 leveskockát. Készre főzzük. Megborsozzuk, sóval, cukorral ízesítjük, pár percig főzzük. Közben a tejfölt a liszttel meg a mustárral simára keverjük, egy kevés forró levest belekeverjünk, majd szita segítségével a levesbe öntjük. pár percig forraljuk, majd citromlével ízesítjük.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!