2017.08.18.
1 perces olvasási idő
Nyáron a legfinomabb és legegészségesebb vacsora a zöldséges hal. Alábbi receptünk alapján könnyen elkészíthető és még gyomorfekélyesek, lisztérzékenyek, laktózérzékenyek, crohnosok, máj- vagy keringési problémákkal küzdők is.
Hozzávalók:
- 50 dkg hal
- 10 dkg burgonya
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg gyalult patisszon
- 10 dkg gomba
- 20 dkg paradicsom
- só
- késhegynyi õrölt fehér bors
- víz
- vaj
Elkészítés:
A megtisztított zöldségek közül vízben megpároljuk egy lábasban a burgonyát és répát, egy másik lábasban a patisszont és a paradicsomot. Ezután a zöldségeket olajban együtt megpirítjuk. A felszeletelt gombát külön pirítjuk meg. Elõmelegített tûzálló edényben vajon megsütjük a halat a forró sütõben. Kb. negyed óra sütés után a halhoz hozzáadjuk a megpirított zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd fóliával letakarva még fél órát sütjük.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!