Könnyű és egészséges ételt szeretnél főzni? Készítsd el alábbi receptünk alapján a túrógombócot spenótágyon, melyet vashiányosok, csontritkulásosok, cukorbetegek, gyomorfekélyesek és epebetegek is!
Hozzávalók:
A gombóchoz:
- 250 g sovány túró
- 200 g camembert
- 150 g zabpehely
- 2 tojás
- 80 ml víz
- só
- bors
- édesnemes paprika
A zöldségágyhoz:
- 750 g spenót
- 1 vöröshagyma
- 1 evõkanál margarin
- só
- bors
- szerecsendió
A tálaláshoz:
- 1 csokor petrezselyem
- 3 evõkanál zabpehely
Elkészítés:
A lecsepegtetett túróhoz keverjük hozzá a tojást és a zabpelyhet, majd hagyjuk pihenni. Közben a camembert-t vágjuk ketté, majd mindegyik felét 12 részre. Tegyük félre. A camembert-t másik felét szintén aprítsuk fel, és keverjük a túróhoz. Erõteljesen ízesítsüök a sóval, a borssal és a fûszerpaprikával.
Nedves kézzel formáljunk a túrós masszából 12 gombócot, minden gombóc közepébe nyomjunk egy-egy darab camembert sajtot. A gombócokat forró, sós vízban 20 perc alatt fõzzük ki.
A spenótágyhoz aprítsuk fel a vöröshgymát és a margarinon pároljuk üvegesre. adjuk hozzá a megmosott, nedves spenótot, majd ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.
Ha a gombóc megpuhult, a spenótból halmozzunk az elõmelegített tányérokra. Erre a spenótágyra tegyük a gombócokat, majd szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel és zabpehellyel.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!