A legjobb köret vitamindús, egészséges és nem mellesleg ízletes. Pont ilyen a zöldséges rizs, melyet ha alábbi receptünk alapján készítesz el, akkor fogyaszthatják crohnosok, vesebetegek, liszt- és laktózérzékenyek is.
Hozzávalók:
- Rizs 80 dkg,
- vöröshagyma 2 db,
- zöld kaliforniai paprika 2 db,
- sárga színű kaliforniai paprika 2 db,
- piros színű kaliforniai paprika 2 db,
- kis cukkini 4 db,
- petrezselyemzöld 1 csomó,
- só, babérlevél, szegfűszeg,
- őrölt fekete bors,
- édes fűszerpaprika
- Delikát 8 ízlés szerint
Elkészítés:
A megmosott, lecsepegtetett rizst egy lábosba öntjük, és felöntjük kb. 0,5 liter Delikát 8-cal ízesített forró vízzel. A meghámozott hagymába szúrjuk a babérlevelet, illetve a szegfűszeget, majd a hagymát a rizshez adjuk. A rizst felforraljuk, majd 15 percig lassú tűzön duzzadni hagyjuk. A zöldségeket megtisztítva vékony csíkokra vagy apró kockákra vágjuk, és a borssal, pirospaprikával együtt hozzáadjuk a rizshez. További 5-10 perc párolás után a tűzdelt hagymát kivesszük a rizsből.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!