zöldség
#Receptek

Zöldséges rizs crohnosoknak

2017.08.20.
1 perces olvasási idő

A legjobb köret vitamindús, egészséges és nem mellesleg ízletes. Pont ilyen a zöldséges rizs, melyet ha alábbi receptünk alapján készítesz el, akkor fogyaszthatják crohnosok, vesebetegek, liszt- és laktózérzékenyek is.

Hozzávalók:zöldség

  • Rizs 80 dkg,
  • vöröshagyma 2 db,
  • zöld kaliforniai paprika 2 db,
  • sárga színű kaliforniai paprika 2 db,
  • piros színű kaliforniai paprika 2 db,
  • kis cukkini 4 db,
  • petrezselyemzöld 1 csomó,
  • só, babérlevél, szegfűszeg,
  • őrölt fekete bors,
  • édes fűszerpaprika
  • Delikát 8 ízlés szerint

Elkészítés:

A megmosott, lecsepegtetett rizst egy lábosba öntjük, és felöntjük kb. 0,5 liter Delikát 8-cal ízesített forró vízzel. A meghámozott hagymába szúrjuk a babérlevelet, illetve a szegfűszeget, majd a hagymát a rizshez adjuk. A rizst felforraljuk, majd 15 percig lassú tűzön duzzadni hagyjuk. A zöldségeket megtisztítva vékony csíkokra vagy apró kockákra vágjuk, és a borssal, pirospaprikával együtt hozzáadjuk a rizshez. További 5-10 perc párolás után a tűzdelt hagymát kivesszük a rizsből.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!