
Habos őszibaracklepény hízni vágyóknak
Egy isteni desszert receptjét osztjuk meg most veletek, melyet minden torkos szájú kicsinek és nagynak bátran ajánlunk! Ha hízni szeretnél akkor bátran láss hozzá az elkészítéséhez!
Hozzávalók:
- 18 dkg vaj + a tepsihez
- 18 dkg cukor
- 6 tojás
- 30 dkg rétesliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 nagy üveg őszibarackbefőtt
- 12 dkg porcukor
Hogyan készítsük el?
A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a citromhéjjal, majd a krémbe vegyítjük. Kikenünk, liszttel behintünk egy közepes nagyságú, peremes tepsit, belesimítjuk a masszát. Az előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Közben a barackokat lecsepegtetjük, cikkekre vágjuk, és a félig sült tészta tetejére sorban kirakjuk velük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben beleszitáljuk a porcukrot is. A habot a gyümölcs tetejére kanalazzuk, és további 15–20 percig sütjük. Ügyeljünk arra, hogy a hab meg ne égjen!
Nehézség: közepes
Jó étvágyat kívánunk!