Egy isteni desszert receptjét osztjuk meg most veletek, melyet minden torkos szájú kicsinek és nagynak bátran ajánlunk! Ha hízni szeretnél akkor bátran láss hozzá az elkészítéséhez!
Hozzávalók:
- 18 dkg vaj + a tepsihez
- 18 dkg cukor
- 6 tojás
- 30 dkg rétesliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 nagy üveg őszibarackbefőtt
- 12 dkg porcukor
Hogyan készítsük el?
A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a citromhéjjal, majd a krémbe vegyítjük. Kikenünk, liszttel behintünk egy közepes nagyságú, peremes tepsit, belesimítjuk a masszát. Az előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Közben a barackokat lecsepegtetjük, cikkekre vágjuk, és a félig sült tészta tetejére sorban kirakjuk velük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben beleszitáljuk a porcukrot is. A habot a gyümölcs tetejére kanalazzuk, és további 15–20 percig sütjük. Ügyeljünk arra, hogy a hab meg ne égjen!
Nehézség: közepes
Jó étvágyat kívánunk!