2013.03.08.
0 perces olvasási idő
Ki ne ismerné, vagy ne kóstolta volna... Szinte alig van valaki, aki ne szeretné. De vajon hogy készül? Íme, egy remek útmutató a lisztérzékenységben, csontritkulásban szenvedőknek is. Teltebbé teszi idomaidat és kényeztet!
Hozzávalók:
- 25 dkg gluténmentes (fodros) nagykocka
- 15 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg túró
- 1 dl tejföl
- olaj
- só
Hogyan készítsük el?
A tésztát sós, olajos vízben kifőzzük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és 1 evőkanál olajon kisütjük, majd zsírjától leszűrve félretesszük. A kész tésztát leszűrjük, forró vízzel leöblítjük, és megforgatjuk a szalonna forró zsírjában.
Megszórjuk az összemorzsolt túróval, és az egészet óvatosan egyszer átfogatjuk, hogy a túró is átmelegedjen.
Tálaláskor meglocsoljuk tejföllel, végül rászórjuk a töpörtyűt.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat kívánunk!