túrós csusza
#Receptek

Egy igazán finom túrós csusza lisztérzékenyeknek, hízni vágyóknak és csontritkulásosoknak

2013.03.08.
0 perces olvasási idő

Ki ne ismerné, vagy ne kóstolta volna... Szinte alig van valaki, aki ne szeretné. De vajon hogy készül? Íme, egy remek útmutató a lisztérzékenységben, csontritkulásban szenvedőknek is. Teltebbé teszi idomaidat és kényeztet!

Hozzávalók:

  • 25 dkg gluténmentes (fodros) nagykockacsusza
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg túró
  • 1 dl tejföl
  • olaj

Hogyan készítsük el?

A tésztát sós, olajos vízben kifőzzük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és 1 evőkanál olajon kisütjük, majd zsírjától leszűrve félretesszük. A kész tésztát leszűrjük, forró vízzel leöblítjük, és megforgatjuk a szalonna forró zsírjában.

Megszórjuk az összemorzsolt túróval, és az egészet óvatosan egyszer átfogatjuk, hogy a túró is átmelegedjen.

Tálaláskor meglocsoljuk tejföllel, végül rászórjuk a töpörtyűt.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat kívánunk!

Kapcsolódó címkék

diéta