csokoládé
#Receptek

Hogyan készítsünk csokis-mogyorós kekszet lisztérzékenyenek?

2013.05.13.
1 perces olvasási idő

Lisztérzékenyek, csontritkulásosak is bátran kipróbálhatják receptünket, hiszen úgy állítottuk össze mostani desszert-tippünket, hogy ők is megkóstolhassák.

Nehézség: könnyű

Hozzávalók

  • 35 dkg gluténmentes lisztkeverék
  • 1 cs. gluténmentes vaníliás cukor
  • 1 egész tojás és 1 tojásfehérje
  • 25 dkg (Liga) margarin / vaj
  • 5 dkg darált mogyoró
  • 13 dkg porcukor
  • csipet só

Hozzávalók a díszítéshez

  • kókuszreszelék
  • gluténmentes étcsokoládé
  • pirított mogyoró
  • karamell


Hogyan készítsük el?

A hozzávalókból (fontos, hogy hidegek legyenek!) hideg kézzel gyorsan omlós tésztát gyúrunk, és egy órára a hűtőbe tesszük. Ezután a tésztát 3 részre osztjuk, egyenként téglalapokká nyújtjuk, és különböző mintákat szúrunk ki belőlük.

Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 10 percig sütjük. Egy éles késsel alányúlva rögtön le kell szedni őket a sütőlemezről.

A kekszek alját bevonjuk gluténmentes étcsokival és megszórjuk kókusszal.

Jó étvágyat kívánunk!

Kapcsolódó címkék

cukor