
Hogyan készítsünk csokis-mogyorós kekszet lisztérzékenyenek?
2013.05.13.
1 perces olvasási idő
Lisztérzékenyek, csontritkulásosak is bátran kipróbálhatják receptünket, hiszen úgy állítottuk össze mostani desszert-tippünket, hogy ők is megkóstolhassák.
Nehézség: könnyű |
Hozzávalók
- 35 dkg gluténmentes lisztkeverék
- 1 cs. gluténmentes vaníliás cukor
- 1 egész tojás és 1 tojásfehérje
- 25 dkg (Liga) margarin / vaj
- 5 dkg darált mogyoró
- 13 dkg porcukor
- csipet só
Hozzávalók a díszítéshez
- kókuszreszelék
- gluténmentes étcsokoládé
- pirított mogyoró
- karamell
Hogyan készítsük el?
A hozzávalókból (fontos, hogy hidegek legyenek!) hideg kézzel gyorsan omlós tésztát gyúrunk, és egy órára a hűtőbe tesszük. Ezután a tésztát 3 részre osztjuk, egyenként téglalapokká nyújtjuk, és különböző mintákat szúrunk ki belőlük.
Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 10 percig sütjük. Egy éles késsel alányúlva rögtön le kell szedni őket a sütőlemezről.
A kekszek alját bevonjuk gluténmentes étcsokival és megszórjuk kókusszal.
Jó étvágyat kívánunk!