Suli, munka, olvasás

#Suli, munka #olvasás

29 db cikk a témában

#iq
2015.02.22.

Az IQ tinikorban változhat

A tinédzserek mentális képessége gyorsabb ütemben javulhat vagy gyengülhet, mint azt eddig gondolták - mutatta ki egy kutatás. Egészen eddig az volt az általános nézet, hogy az IQ-nk szintje statikus, nem változik az élet folyamán.

#középkor
2015.01.29.

10 ok, amiért a középkor mégsem volt olyan sötét

Azt hiszem, hogy az emberiség történelme során a legsötétebb időszak a Krisztus után 476-1000-ig tartó időszak volt. Ezt az időszakot a köznyelv még mindig a sötét középkorként emlegeti, holott a járványok és az éhínségek mellett rengeteg korszakalkotó felfedezés, találmány született.

#tanulási zavar
2013.10.09.

Tévhitek a tanulási nehézségekkel kapcsolatban

Az autisták korlátozott képességekkel rendelkeznek? A figyelemhiányos hiperaktivitás zavarban szenvedő diákoknak tanulási nehézségeik vannak? Aki egyszer speciális oktatásban vesz részt, abban is marad? A sajátos nevelési szükségletű gyerekek által tanult tananyag sokkal egyszerűbb? Most kiderül!

#Petőfi Sándor
2013.03.15.

Lájkolnád Petőfit?

Szeretjük március 15-ét, mert - legyünk iskolások vagy alkalmazottak - kapunk a nemzeti ünneptől egy hosszú hétvégét. Petőfit is szeretjük. A legnagyobb közösségi oldalon több ezer követője van.

#kötelező olvasmány
2012.10.02.

Kötelező olvasmányok: emlékszel?

Elolvastad nyáron a kötelező olvasmányokat? Emlékszel még arra, hogy mi történik bennük? Vészesen közeleg a számonkérés és ellenőrzés időszaka. Segítünk felkészülni.

#Charlotte Bronte
2012.09.27.

A történelem 10 legbefolyásosabb nője

A listán szereplő hölgyek nemcsak szépségük, hanem történelmi jelentőségük, a korukban élő férfiakra gyakorolt hatásuk alapján lettek rangsorolva. Csak már nem élő személyek kerülhettek a listára, hogy a történelmi kategóriába illőek legyenek.

#ókori Róma
2012.08.29.

10 mítosz az ókori Rómáról

Manapság, a tudásunk nagy része az ókori rómaiakról a filmekből származik. Ilyen film például a Gladiátor, vagy a Spartacus. Sajnos az információk, amiket ezekből a filmekből kapunk nem hitelesek teljes mértékben, ugyanis a filmekben elferdíthetik a valóságot. Lássuk, mi az igazság, ez itt a top 10 mítosz a rómaiakról.

100 ötlet a nyári szünidőre
#nyár
2012.06.17.

100 ötlet a nyári szünidőre

Végre elékrezett várva várt jutalom, a megérdemelt pihenés időszaka. Tudod már, hogy mivel töltöd a szabadidődet? Még nem? Íme, 100 ötlet, amivel feldobhatod a szünidőt!

#kötelező olvasmány
2012.04.23.

Kötelező olvasmányok: sok vagy kevés?

Mit szólnál hozzá, ha tanévenként csupán 1250 oldalnyi irodalmi művet adna fel a tanár a középiskolában? Ez azt jelentené, hogy két könyvet és némi verset kellene magadévá tenni kötelező jelleggel. Azért ennyire nem rózsás a helyzet.

#tanulási zavarok
2011.02.22.

Ha nehezen megy a tanulás

Régen lustasággal vagy butasággal vádolták az iskolában rosszul teljesítő diákokat. Időközben kiderült, hogy a lustaság mellett a kamaszok tanulási nehézségei is okolhatók a nem megfelelő teljesítményért.

#diszlexia
2010.11.02.

Diszlexia: az olvasás zavara

Ahhoz, hogy pszichésen is megfelelően fejlődj, a központi idegrendszer optimális fejlődésére és bizonyos környezeti feltételekre is szükség van. Ha az idegrendszer működésében hiba keletkezik, vagy a környezet nem megfelelő, a fejlődésben zavar támadhat.

#tanulás
2010.07.05.

Aki többet tanul, egészségesebb

Talán meglepő, de egészségi állapotunk, közérzetünk nem csak a nemünktől és a korunktól függ, de a képzettségünktől is.

#tanulás
2009.10.30.

Tanulással a feledékenység ellen

A hosszú éveken át tartó tanulás csökkentheti a demencia (elbutulás) kialakulásának valószínűségét az idősebbeknél – derült ki a Cambridge-i Egyetem egyik tanulmányából.