Szülőknek, anya

#Szülőknek #anya

486 db cikk a témában

#szülő
2017.04.23.

Házimunkák kamaszoknak

Minden szülő egyetért abban, hogy a lassan kamasszá cseperedő gyerekeknek segíteniük kell a ház körüli munkákban. Ám abban már nem egyeznek az álláspontok, hogy mennyi és milyen jellegű házimunkát érdemes adni a 10-18 éves kamaszoknak, illetve melyek azok a módszerek, amivel a gyermekek rászoktathatók arra, hogy rendszeresen segítsenek a ház körül.

#kövérség
2017.04.15.

Mit tegyek, ha a lányom kövérnek tartja magát?

A tini lányok sokat foglalkoznak testsúlyukkal, a legtöbb szülő már hallotta ezeket a mondatokat: Olyan kövér vagyok! Túl nagyok a combjaim! Ám sokan nem tudják, hogyan reagáljanak erre. Íme néhány tipp ami segíthet.

#szülő
2017.04.08.

Készítse fel a bulikra kamasz gyermekét!

Tinédzserkorban az egyik legfőbb vita a kamaszok és szüleik között a bulizást illetően fordul elő. A fiatalok minél előbb bele akarják vetni magukat a társasági életbe, míg a szülők természetesen mindig későbbre halasztanák a bulizások kezdetét.

#evés
2017.04.01.

Étkezési problémával küzd a gyermeke?

„A minap hallottam, hogy egy 13 éves lány panaszkodik: ő kövér. Azzal kezdte a fogyókúrát, hogy nem ült le a családdal a közös étkezésekkor. Azt mondta, nem éhes. A súlya miatt aggódott, és szépen lassan kialakult nála az evési zavar.”

#szülő
2017.03.25.

Amikor a szülő stresszes...

A minket érő stressznek sok oka lehet, akár a felgyorsult élet, akár a saját gyermekkori sebeink. Sajnos megesik, hogy emiatt megfeledkezünk arról, hogy a gyermekünk csak egy gyerek és csak hibázott, nem bűncselekményt követett el.

#szülő
2017.02.23.

Ha a kamasz elalszik az órán

Kamaszkorban gyermekének különböző iskolai vagy iskolán kívüli problémákkal kell szembenéznie. Ám szülőként Ön is rengeteget segíthet gyermekének azzal, ha aktívan támogatja és kiáll mellette.

#magánszféra
2017.02.11.

A tini magánszférájának tiszteletben tartása

Ahogy a gyerekek nőnek, egyre nehezebb a biztonságukról gondoskodni. Meg kell adni nekik a személyes szabadságot, de nem szabad hagyni, hogy túlságosan eltévelyedjenek. A szülők legszívesebben mindentől óvnák csemetéiket, ők azonban nagyobb személyes teret és szabadságot szeretnének.

Kudarctól való félelem leküzdése - Segítse gyermekét!
#kudarc
2017.02.01.

Kudarctól való félelem leküzdése - Segítse gyermekét!

Az olyan tinédzser, aki fél a hibáktól, nem biztos, hogy sok sikert fog elérni. A csapattól való félelme miatt például nem merhet csatlakozni egy kosárcsapathoz. Vagy például ha fél az egyetemi elutasító levéltől, talán nem fogja beadni a jelentkezést, így lecsúszhat a határidőről.

#szülő
2017.01.20.

Hogyan segítsünk a gyermekünknek a vizsgák alatt?

A tizenévesek nagy stressznek vannak kitéve az iskolai megmérettetések, felvételi vizsgák miatt. Manapság többet kell tanulniuk, mint a korábbi generációknak, és nagyobb hangsúly van az osztályzatokon, különösen a felvételi vizsgák idején. Így nem csoda, hogy állandó nyomás alatt érzik magukat a tanulás, a céljaik elérése és a teljesítménykényszer miatt.

#szülő
2017.01.14.

7 mókás programötlet kamasz lányával

Nem tudja, hogy milyen szórakoztató programokat csinálhat kamasz lányával együtt? A közös időtöltés nagyon fontos, hiszen így a kapcsolatuk még szorosabbá válhat. Fontos, hogy minél korábban alakítsanak ki bensőséges viszonyt lányával, és tudassa vele, hogy Ön mindig ott van a számára. Az alábbi programötletek tökéletes lehetőséget biztosítanak arra, hogy még közelebb kerüljenek egymáshoz lányával.

#szülő
2016.12.29.

Tippek szilveszteri buli szervezéséhez

A szilveszter családi ünnep is lehet, ilyenkor összejönnek a rokonok, amit a fiatalok ugyanúgy élveznek, mint a felnőttek. Az otthoni mulatás mellett szórakozásra adnak lehetőséget a különféle rendezvények, utcabálok, ahol mindenki extrém viseletbe öltözhet és kedvére ehet-ihat.

#karácsony
2016.12.20.

Karácsonyi túlélő tippek szülőknek

Ahhoz, hogy az ünnepek meghitten teljenek, nem kevés kompromisszumra van szükség a szülők és a kamasz részéről egyaránt. Ennek oka, hogy bár a karácsony családi ünnep, nem reális elvárás egy tinivel szemben, hogy négy napon át otthon ülve, vagy vendégségből vendégségbe járva a rokonokkal töltse a szünidejét.

#feleselés
2016.12.11.

Miért felesel a gyerek?

Mindenki látott és hallott már olyan szülőket az utcán és játszótéren, akik folyton csak parancsolnak gyermeküknek. De a gyermek nem egy ide-oda kapcsolgatható gép, s a szülők egy idő után jogos ellenállásba fognak ütközni.

#cukorbetegség
2016.11.27.

Cukorbeteg gyerekek és életmód

Napjainkban egyre gyakoribb és egyre fiatalabb életkorban jelentkezik az 1-es típusú, más néven fiatalkori diabetes mellitus. Milyen kérdések merülhetnek fel a betegek speciális ellátását érintően?

#szorongás
2016.11.21.

A legszebb ajándék kamaszoknak: önbizalom

Az egészséges öntudat és önbizalom a legjobb védekezési módszer a világ viszontagságai ellen. Azok a gyerekek, akik tisztában vannak az erősségeikkel, és együtt tudnak élni a gyengeségeikkel is, sokkal könnyebben kezelik a konfliktusokat, illetve a negatív impulzusokat. Többet mosolyognak, és sokkal könnyedebben veszik az élet akadályait, optimisták, és reálisan látják a világot.