Szülőknek, anya

#Szülőknek #anya

486 db cikk a témában

#alkudozás
2014.11.18.

Hogyan kerülheti el a gyermekével való alkudozást?

Bizonyára már Ön is futott bele olyan párbeszédbe gyermekével, amikor jobbnak látta, ha enged, ahelyett, hogy kitartana saját álláspontja mellett. Számtalan ilyen helyzetet lehetne említeni, azonban mindegyiknek ugyanaz a lényege: a gyerek addig fújja a mondandóját és jár a szülei nyakára, amíg azok jobbnak látják bedobni a törölközőt, és engedni az akaratának.

#szülő
2014.11.17.

A szülő-gyerek kapcsolat ápolása

Ahogy növekszik a csemete, a tini évek alatt elkezd függetlenné válni. Egyre nehezebb a szülőnek közel maradnia hozzá. Ráadásul most mindennél fontosabb a szoros kapcsolat ápolása, mert ha most nem megy, akkor már később lehetetlen lesz.

#gyerek
2014.11.03.

Elköltözik a gyereke? Beszéljen vele!

Mit tehet egy szülő, ha a gyereke el szeretne költözni a családi fészekből? A kezdeti megdöbbenés után érdemes fontolóra vennie néhány dolgot, és érdemes megbeszélnie ezt gyermekével.

#kommunikáció
2014.10.31.

Hogyan kommunikáljon gyermekével?

A tinikkel való kommunikáció sokszor nagyon nehéz, és rengetegszer veszekedésbe és félreértésbe fulladhat. Ön is tapasztalta már ezt? Úgy érzi, hogy nem tud beszélgetni tizenéves gyermekével?

#szülő
2014.10.30.

A gyerekkori ADHD és a kábítószerek

Egy tanulmány szerint az ADHD-val érintett gyerekeknél magasabb a kockázata annak, hogy fiatal felnőttként drog- és alkohol problémákkal néznek szembe.

#dohányzás
2014.10.28.

Beszéljen gyermekével a dohányzás káros hatásairól!

Egyes statisztikák szerint a dohányzó felnőttek 90 százaléka tiniként kezdte a dohányzást. Egyre csak nő azoknak a száma, akik már gyermek- vagy kamaszkorban elszívják életük első szál cigarettáját, negyedüknél pedig meg is marad a dohányzás rendszeres szokásnak.

#szülő
2014.10.28.

Ha a kamaszra rossz hatással vannak a barátai

Kamaszkorban gyermekének különböző iskolai, és iskolán kívüli problémákkal kell szembenéznie. Tippjeinket alkalmazva segíthet gyermekének iskolai előremenetelében és céljai megvalósításában.

#gyermek
2014.10.24.

Hogyan segítse 14 éves gyermekét a testi-lelki változásokban?

A 14 évesek számára nagyon fontos, hogy megtanulják, hogyan legyenek fittek, és hogyan eddzenek minden nap, hogy meglegyen a naponta szükséges testmozgás. Az egészséges fitnesz-szokások kialakítása megteremti gyermekének a lehetőséget, hogy egészségesen éljen egészen élete végéig.

#ultrahang
2014.10.23.

Gyermekkori hasfájás vizsgálata ultrahanggal

Kisebb gyermekeknél, serdülőknél is gyakori panasz a hasfájás. A szülő számára sokszor nehéz eldönteni, hogy a holnapi matek dolgozat, vagy komolyabb stressz, iskolai konfliktus, esetleg valamilyen egészségügyi probléma áll-e a tünetek hátterében. Az okok feltárásában az ultrahangos vizsgálat is segíthet.

#kötözködő kötözködő
2014.10.22.

Hogyan bánjon egy kötözködő tinivel?

Egy tini gyermek felnevelése általában nem megy zökkenőmentesen, főleg ha egy kivételesen problémás vagy túl élénk gyermekről van szó. Még a legelszántabb szülők számára is komoly fejtörést okozhat az ilyen gyermek megnevelése.

#pubertás
2014.10.20.

A pubertáskor megértése

Üdvözöljük a pubertáskor kezdetén! Ez az időszak az, amikor a gyerekek hirtelen változásnak indulnak, fejlődni kezdenek testileg-lelkileg, a változás pedig nem mindig zökkenőmentes. Elég problémás lehetett Önnek is megélnie a saját pubertáskorát, hát még mennyire nehéz lesz a gyerekeit átsegítenie rajta.

#szülő
2014.10.17.

Tini terhesség

Minden szülő rémálma, hogy a tini lánya egyszer csak azzal állít haza, hogy terhes, vagy fiúgyermeke bejelenti, hogy barátnője teherbe esett. Ez egy olyan „rossz álom”, ami bizony sok emberrel megesik a valóságban. Azonban mit tehet az a szülő, akinek a gyereke idejekorán kapcsolatba kerül a terhesség tényével?

#szülő
2014.10.17.

Hogyan kezelje 14 éves gyermekét?

A 14 évesek már javában a pubertás korban járnak, és próbálnak egyre több jogot és szabadságot követelni a szüleiktől.