Szülőknek, apa

#Szülőknek #apa

342 db cikk a témában

#gond
2014.12.07.

Miért olyan negatív kamasz gyermekem?

Képzelje el a következő élethelyzetet: egy tinédzser meghallja, ahogy az anyukája az alábbiakat mondja: "Olyan hülye vagyok, mégis mi a baj velem? Semmit sem tudok normálisan megcsinálni!"

#lusta
2014.12.02.

Hogyan nevelje lusta kiskamasz gyermekét?

Az ellustult fiatal tini nevelése komoly probléma még a legtapasztaltabb szülők számára is. Azonban némi plusz erőfeszítéssel, türelemmel és kitartással még a legproblémásabb gyermeket is képes lehet irányítása alá vonni.

#hazudik
2014.12.01.

Mit csináljon, ha gyermeke hazudik Önnek?

Ha egy gyerek hazudik a szüleinek, azt rendszerint azért teszi, mert fél a következményektől: a szülői szigortól, a büntetéstől, a kedvezmények megvonásától, vagy hogy csalódást okoznak a szüleiknek.

#gége
2014.11.28.

A gégegyulladás tünetei

Gégegyulladás gyakran jelentkezhet pedagógusok, előadóművészek, valamint olyan foglalkozási körökben dolgozóknál, akiknek a fő munkaeszközük a hangjuk. A visszatérő panaszok kezelésében a helyes hanghasználat elsajátítása, a hangszalagok túlerőltetésének kerülése is segíthet.

#barát
2014.11.22.

Mit titkolnak a kamaszok?

A kamaszok szeretnek titkolózni. Szeretik, ha van egy kis magánéletük, és abba nehezen engedik be a szüleiket. Ám néhány titkot megtudhatunk tőlük.

#iskolai problémák
2014.11.20.

Iskolai problémák

Előbb vagy utóbb a legtöbb kamasznál előjönnek bizonyos problémák, melyek épp az adott korosztályra általánosan jellemzőek. Rendszerint valamilyen változás hatására következnek be, például iskolaváltás esetén (általánosból középiskolába, vagy költözés miatti iskolaváltás okozhat nehézségeket a gyerekeknek).

#szülő
2014.11.17.

A szülő-gyerek kapcsolat ápolása

Ahogy növekszik a csemete, a tini évek alatt elkezd függetlenné válni. Egyre nehezebb a szülőnek közel maradnia hozzá. Ráadásul most mindennél fontosabb a szoros kapcsolat ápolása, mert ha most nem megy, akkor már később lehetetlen lesz.

#szigorú
2014.11.11.

Túl szigorú a gyermekével?

Mit tesz, ha a gyermeke sorozatosan rossz jegyet hoz haza az iskolából és nem hajlandó megcsinálni a házi feladatát? Szobafogságra ítéli, megvonja tőle a szabadidejét, vagy elveszi tőle a számítógépet, mobiltelefont? Vajon tini gyermekét mivel fogja büntetni, ha többször későn ér haza, és sokat kimarad otthonról?

#kommunikáció
2014.10.31.

Hogyan kommunikáljon gyermekével?

A tinikkel való kommunikáció sokszor nagyon nehéz, és rengetegszer veszekedésbe és félreértésbe fulladhat. Ön is tapasztalta már ezt? Úgy érzi, hogy nem tud beszélgetni tizenéves gyermekével?

#szülő
2014.10.30.

A gyerekkori ADHD és a kábítószerek

Egy tanulmány szerint az ADHD-val érintett gyerekeknél magasabb a kockázata annak, hogy fiatal felnőttként drog- és alkohol problémákkal néznek szembe.

#dohányzás
2014.10.28.

Beszéljen gyermekével a dohányzás káros hatásairól!

Egyes statisztikák szerint a dohányzó felnőttek 90 százaléka tiniként kezdte a dohányzást. Egyre csak nő azoknak a száma, akik már gyermek- vagy kamaszkorban elszívják életük első szál cigarettáját, negyedüknél pedig meg is marad a dohányzás rendszeres szokásnak.

#szülő
2014.10.28.

Ha a kamaszra rossz hatással vannak a barátai

Kamaszkorban gyermekének különböző iskolai, és iskolán kívüli problémákkal kell szembenéznie. Tippjeinket alkalmazva segíthet gyermekének iskolai előremenetelében és céljai megvalósításában.