Szülőknek, fia

#Szülőknek #fia

331 db cikk a témában

#szülő
2014.10.02.

Mit tehet, ha gyermeke nem akarja folytatni az iskolát?

Igen gyakori a tinik esetében, hogy ott akarják hagyni az iskolát, vagy minél előbb be akarják fejezni tanulmányaikat. Sokan, mikor betöltik a tizenhatodik életévüket, szeretnének függetlenedni, váltani.

#dxm
2014.10.01.

Tinik és a DXM, mint kábítószer

Sok olyan tini gyereket nevelő szülő van, aki még nem hallott a DXM-mel vagy köhögéscsillapító gyógyszerekkel való visszaélésről, így a veszélyekkel sincs tisztában.

#szülő
2014.09.30.

Hiperaktív kamaszok nevelése

A tinédzserkor minden gyermek számára nehéz időszak. Ez a nagy változások ideje, mikor egy ember gyerekből szép lassan átalakul független felnőtté. Sok felelősség, elvárás, társadalmi és iskolai nyomás nehezedik rájuk. A hormonok tombolnak. Tesztelgetik a saját határaikat. Olykor veszélybe sodorják magukat. A bizonytalanság, az önbizalomhiány, ingerlékenység és a hangulatingadozások megsokszorozódnak ezen évek alatt. Vegyük ehhez hozzá a hiperaktivitást, és az élet máris kész kihívás.

#barátok
2014.09.30.

A kamasz és a barátok

Ahogy a gyermeke fejlődik és belép a tinikorba, előbb vagy utóbb kiépíti a saját társas kapcsolatait, elkezd barátkozni a többi gyerekkel. Mindez szép és jó, mindössze annyi a hátulütője a barátkozásnak, hogy kevesebb időt tölt emiatt a családjával. Ez fontos lépés a felnőtté válás útján.

#problémás gyerek
2014.09.26.

Hogyan kezelje problémás gyermekét?

Egy tinédzser életében a kamaszkor sok változást hoz, mind testi, mind lelki, mind érzelmi változásokat. Sokszor van úgy, hogy a gyermeke egyik pillanatról a másikra dühös lesz, megváltozik a viselkedése, és ez frusztrálja Önt?

#mobiltelefon
2014.09.23.

A tinik és a mobiltelefon

Feltűnt már Önnek, hogy a gyermeke folyton a telefonjával van elfoglalva? Ön szerint is túlzásba viszi az üzenetküldözgetést?

#problémás gyerek
2014.09.17.

7 tipp a problémás gyerekhez

Az eredményes gyereknevelés egy éppen lázadó korszakát élő kamasz esetében csöppet sem egyszerű, szinte lehetetlen feladatnak számít a szülők részéről. Ilyenkor napi szinten kell szembenézni a világgal harcoló tinivel és annak gondjaival.

#szülő
2014.09.16.

7 dolog, amit jobb ráhagyni a kamaszra

Sajnos vannak olyan dolgok, melyeket kamasz gyermeke csinál, de jobb, ha ráhagyja. Fontos okosan átgondolni, hogy milyen harcokba megy bele kamasz gyermekével, hiszen ha mindenen összeveszik vele, akkor pár éven keresztül mást sem fognak csinálni, csak harcolni.

#diéta
2014.09.16.

Menza helyzetkép és egészséges tízórai-receptek

Sokak emlékezetében még ma is aktívan él az iskolai menzák ízvilága, és habár kétségtelenül volt egy-két nagy kedvencünk, az ételek többségére mégsem az ízlelőbimbóknak nyújtott élvezet miatt emlékszünk. A januártól életbe lépő menza rendelettel a helyzet vélhetően változik majd, de addig is jól jöhet az egészséges, házilag készült tízórai, amihez most ötletadóként két recepttel is szolgálunk - Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusának segítségével.

#diéta
2014.09.15.

Speciális diéta és iskolai menza

Sok szülő életét nehezíti meg, hogy gyermeke táplálékallergiája, intoleranciája, cukorbetegsége vagy lisztérzékenysége miatt a közelben lévő óvoda, iskola nem vállalja az étkeztetést. Röviden tekintsük át, milyen szabályok vonatkoznak a speciális diétát igénylő gyermekek étkeztetésére, és milyen lehetőségei vannak a szülőknek.

#kötekedés
2014.09.12.

Kötekszik a gyerek?

A kötekedő, piszkálódó tini nem ritka eset, ilyenkor verbálisan vagy fizikailag okoz fájdalmat a másiknak, és ez számára örömet okoz. Aki mások felé agresszívan és rossz szándékkal viszonyul, annál a személynél súlyos gondok húzódhatnak meg a háttérben (mentális problémák, viselkedési, magatartási zavar).

#túlaggódó
2014.09.10.

Ön is túlságosan aggódik gyermekéért?

A kamaszok számára az élet tele van lehetőségekkel és bukásokkal. Ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak legyenek, meg kell tapasztalniuk, hogy milyen érzés fent és milyen lent lenni. Sok kamasz tapasztalja azt, hogy nem veszik be a számára szimpatikus közösségbe, megbukik egy fontos vizsgán, szakítanak vele, vagy már az elején kikosarazzák.

#szökés
2014.09.04.

Elkóborló tinik

Azok a gyerekek, akik elszöknek otthonról, valójában nem rosszak, csak rossz döntést hoztak. Olyan helyzetbe kerültek, ahonnan nem láttak más kiutat, így elmenekültek.

#arthritis
2014.09.03.

Újra az iskolában - ízületi gyulladással

Annak a gyereknek, aki arthritises, nehéz lehet a tanévkezdés, pláne, ha új iskolába megy. Ekkor új tanárok, új diákok és új környezet fogadja őt, és sajnos a csemeték kezdetben nem úgy viszonyulnak a társaikhoz, ahogy az helyes lenne, ha azok egy kicsit is mások, mint ők.

#tanul
2014.09.01.

Hogyan segíthetünk az iskolakezdésben?

Az iskolakezdés nem csak lelkileg, de fizikailag is komoly terhelést jelenthet a gyerekeknek, és nem csak a legkisebbnek. Dr. Dobos Márta, az Oxygen Medical holisztikus szemléletű ortopéd orvosa azokat a szűréseket összegezte, amelyekkel idejében kiszűrhetők a problémák, javítható a teljesítmény.