Szülőknek

#Szülőknek

578 db cikk a témában

#visszabeszélő feleselő gyermek
2017.03.19.

Hogyan kezelje a helyzetet, ha a kamasz visszabeszél

A kamaszkor kezdetének biztos jele, hogy gyermekünk elkezd visszabeszélni, mindenre van egy válasza, és minden mulasztását ki akarja magyarázni. Hogyan reagáljon a szülő, ha nem akarja, hogy a kezdeti szóváltás durva vitába váltson?

#beszélgetés
2017.03.11.

Hogyan bírja szóra kamasz gyermekét

„Mit kérsz vacsorára?”- hangzik el az egyszerű kérdés, de semmi válasz. A „Milyen napod volt?” kérdésre megint csak hallgatás. Frusztráló érzés, nem igaz? Mit is lehet tenni egy tinivel, hogy megtörjük a csendet és beszélgetésre ösztönözzük? Íme, néhány tipp.

#smink
2017.03.03.

A smink és a tini lányok

Hogyan álljon hozzá a szülő a sminkelés kérdéséhez? Mit tehet a lánya és milyen kortól? Mit engedjen a gyermekének, mit nem?

#szülő
2017.02.23.

Ha a kamasz elalszik az órán

Kamaszkorban gyermekének különböző iskolai vagy iskolán kívüli problémákkal kell szembenéznie. Ám szülőként Ön is rengeteget segíthet gyermekének azzal, ha aktívan támogatja és kiáll mellette.

#magánszféra
2017.02.11.

A tini magánszférájának tiszteletben tartása

Ahogy a gyerekek nőnek, egyre nehezebb a biztonságukról gondoskodni. Meg kell adni nekik a személyes szabadságot, de nem szabad hagyni, hogy túlságosan eltévelyedjenek. A szülők legszívesebben mindentől óvnák csemetéiket, ők azonban nagyobb személyes teret és szabadságot szeretnének.

#felsőoktatás
2017.02.09.

Segítsen gyermekének felsőoktatási intézményt választani!

Az iskolaválasztás nem csak a gyerek, hanem az ön életében is egy komoly, kihívásokkal teli fontos mérföldkövet jelent. Ezért fontos, hogy a lehető legjobb tudása szerint segítsen neki, a gyermeke érdekeit, szempontjait szem előtt tartva, hiszen az ő életéről van szó.

Kudarctól való félelem leküzdése - Segítse gyermekét!
#kudarc
2017.02.01.

Kudarctól való félelem leküzdése - Segítse gyermekét!

Az olyan tinédzser, aki fél a hibáktól, nem biztos, hogy sok sikert fog elérni. A csapattól való félelme miatt például nem merhet csatlakozni egy kosárcsapathoz. Vagy például ha fél az egyetemi elutasító levéltől, talán nem fogja beadni a jelentkezést, így lecsúszhat a határidőről.

#szülő
2017.01.20.

Hogyan segítsünk a gyermekünknek a vizsgák alatt?

A tizenévesek nagy stressznek vannak kitéve az iskolai megmérettetések, felvételi vizsgák miatt. Manapság többet kell tanulniuk, mint a korábbi generációknak, és nagyobb hangsúly van az osztályzatokon, különösen a felvételi vizsgák idején. Így nem csoda, hogy állandó nyomás alatt érzik magukat a tanulás, a céljaik elérése és a teljesítménykényszer miatt.

#szülő
2017.01.14.

7 mókás programötlet kamasz lányával

Nem tudja, hogy milyen szórakoztató programokat csinálhat kamasz lányával együtt? A közös időtöltés nagyon fontos, hiszen így a kapcsolatuk még szorosabbá válhat. Fontos, hogy minél korábban alakítsanak ki bensőséges viszonyt lányával, és tudassa vele, hogy Ön mindig ott van a számára. Az alábbi programötletek tökéletes lehetőséget biztosítanak arra, hogy még közelebb kerüljenek egymáshoz lányával.

#szülő
2016.12.29.

Tippek szilveszteri buli szervezéséhez

A szilveszter családi ünnep is lehet, ilyenkor összejönnek a rokonok, amit a fiatalok ugyanúgy élveznek, mint a felnőttek. Az otthoni mulatás mellett szórakozásra adnak lehetőséget a különféle rendezvények, utcabálok, ahol mindenki extrém viseletbe öltözhet és kedvére ehet-ihat.

#karácsony
2016.12.20.

Karácsonyi túlélő tippek szülőknek

Ahhoz, hogy az ünnepek meghitten teljenek, nem kevés kompromisszumra van szükség a szülők és a kamasz részéről egyaránt. Ennek oka, hogy bár a karácsony családi ünnep, nem reális elvárás egy tinivel szemben, hogy négy napon át otthon ülve, vagy vendégségből vendégségbe járva a rokonokkal töltse a szünidejét.

#feleselés
2016.12.11.

Miért felesel a gyerek?

Mindenki látott és hallott már olyan szülőket az utcán és játszótéren, akik folyton csak parancsolnak gyermeküknek. De a gyermek nem egy ide-oda kapcsolgatható gép, s a szülők egy idő után jogos ellenállásba fognak ütközni.

#cukorbetegség
2016.11.27.

Cukorbeteg gyerekek és életmód

Napjainkban egyre gyakoribb és egyre fiatalabb életkorban jelentkezik az 1-es típusú, más néven fiatalkori diabetes mellitus. Milyen kérdések merülhetnek fel a betegek speciális ellátását érintően?

#szorongás
2016.11.21.

A legszebb ajándék kamaszoknak: önbizalom

Az egészséges öntudat és önbizalom a legjobb védekezési módszer a világ viszontagságai ellen. Azok a gyerekek, akik tisztában vannak az erősségeikkel, és együtt tudnak élni a gyengeségeikkel is, sokkal könnyebben kezelik a konfliktusokat, illetve a negatív impulzusokat. Többet mosolyognak, és sokkal könnyedebben veszik az élet akadályait, optimisták, és reálisan látják a világot.

#passzív
2016.11.20.

Hogyan tanítható a problémamegoldás?

A szülőknek kötelességük megtanítani gyermeküknek, hogyan oldják meg a felmerülő problémákat. Létfontosságú, hogy később önállóan is helyt tudjanak majd állni, akkor is, ha a szülők már nem lesznek mellettük, hogy segítsenek nekik.