Szülőknek

#Szülőknek

578 db cikk a témában

#internet
2014.03.31.

Internetes biztonsági tippek szülők számára (2. rész)

A tinik szeretnek kérkedni a tudásukkal, képességeikkel, és amikor Ön érdeklődést mutat a kamasz elfoglaltságai iránt, akkor sok esetben szívesen beszámol azokról. Hagyja, hogy megtanítsa Önt a különféle oldalak és portálok, chatszobák használatára, mert így tisztában lesz azzal, hogy mit is csinál a gyerek, milyen netes tartalmakat néz, amikor csöndbe behúzódik a számítógép elé.

#gyerek
2014.03.28.

Hogyan kezelje 17 éves gyermekét?

Egy 17 éves tinédzsernek általában már kevesebb a konfliktusa a szüleivel, de még mindig több függetlenségre vágyik, és eszerint is cselekszik. Ebben a korban már a szülőknek is feltűnik a különbség, látják, hogy mennyivel érettebb a csemetéjük, és mennyivel több felelősséget vállal.

#tizenhárom éves
2014.03.27.

Változások a tizenhárom éveseknél

Egy tizenhárom év környéki gyerek egy sor új, számára szokatlan, meglepő, olykor rémisztő változással találja magát szembe. Nem csoda, hiszen ebben az időszakban kezdődik el igazán a pubertáskor. A testét érintő fizikai változások szinte felfoghatatlanok a számára, azonban meg kell barátkoznia azokkal, hiszen ez az élet rendje. Azonban a fizikai változásokon túl az értelmi és érzelmi világa is komoly fejlődésen megy keresztül.

#gyerek
2014.03.24.

Hogyan kezelje 16 éves gyermekét?

A legtöbb 16 éves jól érzi magát a bőrében, és már tisztában van azzal, hogy hogyan működik a világ. Az elmúlt évek alatt sokat tanultak önmagukról, és már azt is tudják, mikor vannak csúcsformában, és mikor kevésbé. Ezt ugyanúgy meglátják a szüleiken is, akik derült égből villámcsapásként kapnak tőlük kritikát vagy megjegyzéseket.

#tanulás
2014.03.21.

Segítsen gyermekének a házi feladatban!

Az általános-, és középiskolás évek során egyre több és több lesz a gyermeke házi feladata, amely egyre nehezedik is, és fokozatosan beleszámít majd a későbbi tanulmányaiba. Éppen ezért annyira fontos, hogy segítsen gyermekének a házi feladata elvégzésében.

#alkohol
2014.03.20.

A tinik és az alkohol

Ha Ön is egy, a gyerekét féltő szülők közül, és elsősorban az alkoholizálás miatt aggódik, akkor nem árt alaposabban szemügyre vennie gyermeke barátait, és azt, hogy kikkel megy el szórakozni, és hogy azok hogyan viszonyulnak az alkoholhoz.

#lop
2014.03.19.

Segítség, lop tőlem a gyerekem!

Rajtakapta gyermekét, hogy engedély nélkül pénzt vett el Öntől, esetleg az Ön bankkártyáját használja online rendelésekhez? Sajnos a düh, a csalódottság, és mindazok a vegyes érzések, melyeket ezek után a leleplezett akciók után érez, könnyen elronthatják a kapcsolatát a gyermekével. Íme néhány tipp szakértőinktől, hogyan kezelje a fennálló problémát.

#pénz
2014.03.19.

Gazdasági kérdések és a kamaszok

Sajnos a mai világban, amikor a recesszió szinte minden családot fenyeget, a szülők jogosan aggódnak gyermekeik jövőjéért. Beszélgessen gyermekével, és világosítsa fel, hogy mi is folyik az országban és a világban valójában, és hogy a gazdaság miként befolyásolja a család helyzetét!

#szülő
2014.03.18.

Mit tegyek, ha a tini gyermekem terhes?

Nyilvánvalóan hatalmas sokk rájönni, hogy a tini lánya terhes, vagy hogy a fia apa lesz. Valószínűleg dühös, és neheztel a gyermekére, hiszen az élete egy hirtelen, és nem várt fordulatot vett.

#szülő
2014.03.13.

Ha a kamasz nehezen birkózik meg a számonkérésekkel

A dolgozatírás és a felelés sosem egyszerű, de bizonyos tanulóknak az átlagosnál is nagyobb és komolyabb kihívást jelent. Egyesek még ha az adott információk birtokában is vannak, mégsem képesek jó jegyet szerezni a számonkérések során. Rengeteget segíthet kamasz gyermekének, ha sikerül közösen megtalálni a probléma pontos okát, illetve azt, hogyan küzdhet meg azzal.

#illegális szer
2014.03.12.

A fiatalok harmada már kipróbált valamilyen drogot

A hazai lakosság kábítószer fogyasztókkal szembeni előítélete hatalmas, annak ellenére, hogy a kábítószer fogyasztás hazánkban alulmúlja az uniós átlagot. Az a puszta tény, hogy hazánkban a legnagyobb problémát a dohányzás és az alkohol jelenti, kevesen azonosulnak, nem ritkán a szülők is megengedik akár 18 éves kor alatt is a fogyasztásukat.

#alkohol
2014.03.11.

Hogyan beszéljen gyermekével az alkoholról?

Azt, hogy toleráns szülőként vagy szigorúan álljon hozzá az alkohol kérdéséhez, nem könnyű eldönteni. Pár tanáccsal szeretnénk segíteni Önnek abban, hogyan közelítsen a témához.

#vényköteles
2014.03.11.

A tinik és a gyógyszerek

A vényköteles (receptre kapható) gyógyszerek, gyógykészítmények a tinik által leggyakrabban visszaélésre használt szerek közé tartoznak, gyakorlatilag öncélúan drogként használják azokat.