Táplálkozás, evés

#Táplálkozás #evés

373 db cikk a témában

#étel
2021.01.23.

Ételek télire

Nyakunkon a tél: fagyos szelek pirítják az arcodat, dermedtté teszik az ujjaidat, a hó és a jég balesetveszélyessé teszi a mindennapjaidat. Vacognak a fogaid a hidegtől - alig várod, hogy meleg helyre érj, és magad mögött tudhasd a zimankót. A hideg idő kihívást jelent a te szervezeted számára is, hiszen egy időben kell megküzdenie az extrém hőingadozásokkal, az immunrendszeredet gyengítő és támadó tényezőkkel, a mozgáshiány miatti energia többlettel, és a vitaminhiánnyal. Mit tehetsz, hogy egészségesen átvészeld ezt az időszakot?

#anyagcsere
2021.01.09.

15 egyszerű módszer az anyagcseréd serkentésére

Még mielőtt belekezdenél a testedzésbe, jó ha tudod: rengeteg módja van annak, hogy megszabadulj a zsigeri zsíroktól, serkentsd az anyagcseréd és elkezdj lefaragni a kilóidból. Hogyan teheted meg mindezt?

#fogyókúra
2020.12.29.

A gyors fogyókúrák kövérebbé tesznek

Hogyan fogyjak gyorsan? - ezt kérdést írják be a legtöbben az internetes keresőbe. Az viszont már jóval ritkább, hogy az egészséges fogyás keresőszavakkal próbálkozzon valaki. Dr. Katona Evelin, endokrinológus szerint a tartós fogyás titka az egészséges életmód.

#bejgli
2020.12.22.

Nemzetek bejglije: receptek karácsonyra

Bejgli nélkül nincs karácsony, legalább is Magyarországon. De ami nálunk a bejgli, az a franciáknál a fatörzs, az angoloknál pedig a puding. Cikkünkben olyan finomságokat mutatunk be, amelyek nélkül az adott országban elképzelhetetlen a Karácsony.

#karácsony
2020.12.14.

5 tipp, hogy az ünnepek alatt is egészséges maradj!

Anyukád idegösszeomlást kapott a konyhában, a kisgyerekek az utolsó sütin veszekedtek, a nagybátyád majdnem megfulladt az ünnepi pulyka habzsolásától, és közben a legjobb barátodnak is szüksége volt rád. Viszlát tavalyi ünnepi emlékek!

#evés
2020.12.03.

Enni vagy nem enni?

Az étrend-kiegészítők hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termékek, amelyeket felmérések szerint a lakosság egynegyede napi rendszerességgel fogyaszt.

#rizs
2020.10.27.

A fehér vagy a barna rizs a nyerő?

Tudtad, hogy a barna rizs nem csak egészségesebb, de előállítása környezetkímélőbb is? Mi a különbség a tápanyag tartalmukat tekintve, és hogyan érdemes elkészíteni őket?

#szépítő zöldség
2020.07.29.

4 szépítő zöldség

A természetes szépség titka nem a szépségápolási termékekben vagy a szépészeti műtétekben rejlik, hanem abban, hogy odafigyelsz, hogy mit eszel. Felejtsd el a költséges bőrápoló krémeket és kozmetikai beavatkozásokat! Inkább egyél jó sok zöldséget, amitől szebbé válhatsz.

#medvehagyma
2020.03.11.

Fokhagymaillat az erdők mélyén: a medvehagyma

A gyenge télnek köszönhetően az erdő aljnövényzetéből a megszokottnál korábban előbukkantak a medvehagyma levelei, ami visszavonhatatlanul azt jelenti, hogy megérkezett hozzánk a tavasz. Ennek a fokhagymaillatú vitaminbombának a gyógyító hatása már régóta köztudott, leveleit nyersen, illetve ételek összetevőjeként is fogyasztják. Habár a dél-dunántúli régióban sűrűn megtalálható a növény, nem árt tudni néhány hasznos információt a gyűjtéséről.

#alma
2020.02.20.

Napi egy alma az egészségért

Egy tanulmány szerint napi egy alma elfogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, a gyulladást, és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

#fogyókúra
2019.12.08.

A helyes fogyókúra szabályai

Bár sokan fogyókúráznak, a felnőtt hazai lakosság 67 százaléka túlsúlyos vagy kórosan elhízott. A Kutatócentrum felmérése kapcsán 1000 főt kérdeztek meg a fogyókúrával kapcsolatos ismereteikről.

#zab
2019.11.05.

Ez a süti egy igazi vitaminbomba

Az őszi-téli időszakban igyekszünk felkészülni a betegségek megelőzésére. Az immunrendszer erősítésében az étkezéseknek is fontos szerepe van. Ha úgy érzed, hogy a saláták és gyümölcstálak távol állnak az ízlésedtől, kóstold meg a Vitamin golyó nevű édességet!

#étel
2019.10.23.

Fiatalon tartó ételek

Építsd be az alábbi ételeket mindennapi étrendedbe, így a szervezeted extra vitaminokhoz, antioxidánsokhoz és egyéb olyan anyagokhoz juthat, melyek segítenek megőrizni egészségedet, fiatalságodat.

#bőrápolás
2019.08.14.

4 zöldség a gyönyörű bőrért

Szeretnél javítani a megjelenéseden anélkül, hogy drága szépségápolási szerekre költenél? Az igazság az, hogy a szépség nem is kerül sok pénzbe. Valójában csak annyit kell tenned, hogy tudatosabban élsz, odafigyelsz arra, hogy mit eszel, és megbizonyosodsz arról, hogy ami a tányérodra kerül, nemcsak az egészségednek tesz jót, hanem a bőrödnek is. Szerencsére az egészség és a szépség kéz a kézben járnak, ami azt jelenti, hogy amíg egészséges maradsz, megmarad a természetes vonzerőd is.