Tésztaszószok gyorsan, egyszerűen kezdőknek
A diákok általában sok tésztát esznek, mivel akár egy főzésben teljességgel tapasztalatlan ember is képessé válhat gondoskodni magáról, ha van kéznél elegendő tészta és szósz. Íme, néhány ötlet, ha tényleg kezdő vagy a konyhában.
A legjobb őszi vitaminforrások
Az utóbbi időszakban az idő fokozatosan hűvösebbé vált, beköszöntöttek a hideg reggelek és a fagyos éjszakák. Ilyenkor a szervezetünknek még több vitaminra és ásványi anyagra van szüksége, de szerencsére az őszi időszakban bőven van miből válogatni: ez a vitamindús zöldségek és gyümölcsök szezonja. Tankolj fel vitaminokból még most!
4 tipp, hogy leszokj a falásról
Mindannyian tudjuk, mennyire rossz dolog, ha valaki megállás nélkül eszik. Azonban erről leszokni nem egyszerű dolog, sőt, akár orvosi segítségre is szükség lehet.
A legjobb probiotikum tartalmú élelmiszerek tiniknek
A tested tele van jó és rossz baktériumokkal. A probiotikumok a jótékony baktériumok közé tartoznak, mivel megőrzik a bélrendszer egészségét és megfelelő működését. De miben találhatod meg őket?
Ez a süti egy igazi vitaminbomba
Az őszi-téli időszakban igyekszünk felkészülni a betegségek megelőzésére. Az immunrendszer erősítésében az étkezéseknek is fontos szerepe van. Ha úgy érzed, hogy a saláták és gyümölcstálak távol állnak az ízlésedtől, kóstold meg a Vitamin golyó nevű édességet!
Migrént okozó ételek
Ha már tapasztaltad a migrénes (avagy krónikus) fejfájást, akkor tudod, hogy milyen kellemetlen tud lenni. Tudtad-e, hogy akár egyes ételek és italok is kiválthatják? Ha odafigyelsz arra, hogy mit eszel, illetve iszol, csökkentheted vagy akár meg is előzheted a fájdalmakat!
A gyermekkor ízei
Kamaszként nincs sok dolgod a főzéssel, hiszen otthon és a menzán terített asztal vár, csak leülsz és eszel - vagy elintézed az evést egy-egy útközben befalt gyorskajával. A főzést sem tekinted különösen bonyolult feladatnak - hiszen leegyszerűsítve csak kémia és fizika az egész: veszel néhány íztelen alapanyagot − zöldségek, hús, liszt, víz stb − összekevered néhány erős ízű adalékanyaggal (só, fűszerek, cukor stb) - hőkezelésnek veted alá: már kész is az étel.
Minden, amit a tojásról tudni szeretnél
Magyarországon évente összesen 2,3 milliárd tojást fogyasztunk el, számos felhasználási módja ismert, az egyik legegészségesebb alapanyag. Meddig használható fel a tojás? Hogyan tudhatom meg a legegyszerűbben, hogy záp, romlott? Melyik a legértékesebb?
Miért fáj a fejed fagyizás után?
Óh, igen. Itt a jó idő, melyben igazi felfrissülést okoz egy pár gombóc fagyi elfogyasztása. Nincs is annál kiábrándítóbb, ha megfájdul tőle az ember feje. Mert bár kevesen tudják, de a hűsítő édesség gyors elfogyasztása gyakran okozhat migrénes fejfájást.
Allergiát enyhítő tippek egyenesen a konyhából
Tombol a parlagfű szezon. A gyötrő tünetekre mindenki gyors megoldást szeretne találni, de a patikában kapható szerek előtt érdemes egy próbát tenni néhány otthoni praktikával.
Ezekkel a gyümölcsökkel könnyebben megy a barnulás
Gondoltad, hogy bizonyos gyümölcsök rendszeres fogyasztásával nemcsak egészségesebb leszel, hanem a bőröd szépségének is kedvezel? Ezek a gyümölcsök egészséges, ragyogó színt kölcsönöznek bőrödnek, sőt, elősegítik a barnulást is.
Te elég vasat fogyasztasz?
A vas (Fe) egy olyan ásványi anyag, amely kulcsszerepet játszik a vér vörösvértestjeinek az oxigénszállításában, hiánya sok problémát okozhat. Vajon te megfelelő mennyiségben hozzájutsz?
A legrosszabb ételek a hűtődben
Íme, pár egészségtelen étel, ami valószínűleg megtalálható a hűtőtökben vagy fagyasztótokban. Azzal biztosan tisztában vagy, hogy nem jól döntesz, amikor az étteremben egy hatalmas pizzát vagy sajtburgert rendelsz. De mi a helyzet azokkal az egészségtelen ételekkel, amelyek a hűtődben tanyáznak?
A szezon legjobb ételei: ezeket válaszd a piacon
Spenót, eper, cukorborsó - ezek csak az első példák a nyári időszak legkiválóbb ételei közül. Ha szereted a legfrissebb szezonális gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztani, akkor ez a neked való évszak!
8 tévhit az emésztésről
Ne nyeld le a rágód, mert a gyomrodba ragad! Ne emelj, mert sérvet kapsz! Ne egyél babot, mert... Ugye ismerősek ezek a mondatok? Pedig ezek igazságtartalma igencsak megkérdőjelezhető. Összegyűjtöttük a leggyakoribb tévhiteket az emésztéssel kapcsolatban.