Táplálkozás, evés

#Táplálkozás #evés

373 db cikk a témában

#egészségtelen ételek
2015.01.30.

A legrosszabb ételek a hűtődben

Íme, pár egészségtelen étel, ami valószínűleg megtalálható a hűtőtökben vagy fagyasztótokban. Azzal biztosan tisztában vagy, hogy nem jól döntesz, amikor az étteremben egy hatalmas pizzát vagy sajtburgert rendelsz. De mi a helyzet azokkal az egészségtelen ételekkel, amelyek a hűtődben tanyáznak?

#egészséges táplálkozás
2015.01.27.

Egészséges élelmiszerek, egészségünk érdekében

Aki azt állítja, hogy az egészséget nem lehet megvenni, nagyot téved. A titok nyitja: tudni kell, mit vesz meg az ember. Ha megveszel egy, vagy akár több terméket is az alábbi vásárlólistáról, már jó úton haladsz az egészséges életmód felé.

#margarin
2015.01.21.

Tények és tévhitek a margarin gyártásáról

A transzzsírsavak túlzott fogyasztásáért a legtöbben a margarint hibáztatják, amelyek a közhiedelem szerint hidrogénezett növényi olajból készülnek, így magas a transzzsír-tartalmuk.

Pattanások ellen egészséges étrend
#pattanás
2015.01.16.

Pattanások ellen egészséges étrend

Az étrend jelentős mértékben befolyásolja a pattanások kialakulását. Az azonban egyéntől függ, hogy ki mire hogyan reagál. Egyesek például a csokitól, míg mások az olajos magvaktól lesznek pattanásosak.

#bőr
2015.01.12.

Az ételek hatása a bőrre

Ma már általánosan ismert dolog, hogy egyes tápanyagok jótékony hatással vannak a szervezetünkre. Az egészséges csontokhoz kalciumra és D-vitaminra van szükség, a szívnek pedig jót tesz az omega-3 zsírsavban gazdag hal.

#táplálkozás
2015.01.05.

Táplálkozz okosan, hogy okos légy!

Tudtad, hogy bizonyos ételek fogyasztása tényleg okosabbá, boldogabbá vagy stressztűrőbbé tesz bennünket? Íme néhány tipp, melyekkel erősítheted a memóriádat.

#cukor
2015.01.04.

Az igazság a cukorfüggőségről

A cukor detox az egyik legmenőbb trend. A három hetes diéta azt ígéri, hogy megszabadít a cukorfüggőségedtől. Egy halom brokkoli tényleg megszabadít a cukor iránti vágytól?

#egészséges étel
2014.12.13.

Evéssel versenyben tarthatod az elméd

Szoktál igazán éhes lenni a nap folyamán? Ettél már valaha annyit, hogy teltnek vagy túltelítettnek érezted magad? Ez nem helyes. Gondolkodj el arról, mikor és mennyit egyél, ami segíthet a lehető legjobban érezni magadat.

#egészséges táplálkozás
2014.11.09.

Tévhitek az egészséges táplálkozásról

Napjainkban egyre többen odafigyelnek az egészségesen táplálkozásra. Sajnos sokszor csak azt hisszük, hogy egészségesen táplálkozunk, valójában gyakran egészségtelen ételeket fogyasztunk, ha nem figyelünk a részletekre. Íme csokorba szedve néhány csapda, amit érdemes elkerülni.

#vér
2014.10.14.

Még mindig túlsúlyos a magyarok kétharmada?

A 2009-es Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat adatai szerint a felnőtt lakosság csaknem kétharmada túlsúllyal küzd, valamint számos táplálkozási kockázati tényező van jelen. Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet 2014-ben megismétli a felmérést, hogy kiderítsék: hoztak-e pozitív változást az elmúlt évek erőfeszítései, illetve milyen további lépésekre lehet szükség.

#gomba
2014.10.12.

Gombamérgezések: kamaszokat is érinti

Évente átlagosan száz-kétszáz gombamérgezéses esetről érkezik jelentés az Országos Kémiai Biztonsági Intézet Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálatához. A gombászás kellemes időtöltés, de néhány fontos alapszabályt feltétlenül be kell tartani. A gombák ugyanis súlyos, akár halálos mérgezést is okozhatnak!

#cisztás fibrózis
2014.10.02.

Mit egyen, aki cisztás fibrózisban szenved?

A cisztás fibrózis az egyik leggyakoribb veleszületett anyagcsere betegség. Ha te is ilyen betegséggel vagy diagnosztizálva, ne aggódj, ettől függetlenül is élhetsz teljes életet.

#koffein
2014.09.28.

10 tipp az egészséges étkezéshez

Nap mint nap újabb hírek röppennek fel arról, melyek a legegészségesebb élelmiszerek, a leghatásosabb diéták. Időnként Te is úgy érzed minél többet hallasz a témáról, annál nagyobb a káosz benned? Íme 10 tipp, mely segít az egészséges táplálkozásban.

#haj
2014.09.12.

Ételek, amelyekkel megelőzheted a hajhullást

Ha szeretnéd megelőzni a hajhullást, nem kell mást tenned, mint bemenned a konyhába, hiszen a hozzávalók sokkal elérhetőbbek, mint hinnéd! Ha azt tapasztalod, hogy hullik a hajad, de gyógyszerek helyett valami természetesebb módszert keresnél ellene, az ételek biztos és könnyű megoldást nyújthatnak a számodra.

#nass
2014.08.27.

Mikor és hogyan együnk zöldséget és gyümölcsöt?

Az egészséges étrend nélkülözhetetlen hozzávalói, nem mindegy azonban, hogy mikor, mennyit és hogyan fogyasztunk. Gyümölcs reggelire, vagy inkább este, zöldség párolva, vagy nyersen? Kérdéseinkre dr. Hidvégi Edit, a Budai Allergiaközpont gasztroenterológusa válaszolt.