Mi okozza az elsőéves hallgatók súlygyarapodását?
Amerikában az elsősök körülbelül 7 kg-ot híznak az egyetem első évében. Tanulmányok kimutatták, hogy a hallgatók átlagosan 1,5-4,5 kg-ot szednek fel az egyetem első két éve alatt. Ennek a súlygyarapodásnak a legnagyobb része az első év első szemeszterében jelenik meg. Vajon mi lehet ennek az oka?
Egészséges nassolás foci Eb alatt is
Nincs meccsnézés nassolás nélkül. Ez tény és való, habár jobb lenne, ha tudatosan készülnénk egy-egy esti drukkolásra, és olyan ennivalókat tennénk a TV előtti asztalra, ami nem a zsíros, cukros vagy túl sós. Cikkünkben felsorolunk néhány ötletet, amely egészséges, és nem kell a felesleges kilóktól tartanod miattuk.
Hosszú hétvége nass-mentesen
Holnaptól 3 napos pihenőt tarthatunk, és élvezhetjük a májusi napfényt! Milyen egy hosszú hétvége, amikor száműzöd a nasikat az étrendedből?
A magas koleszterinszint
Hamburger, szalonna, sajt - Mi a közös bennük? Az, hogy nagyon sok bennük a koleszterin! Mi is pontosan a koleszterin, és miért káros a szervezetünkre? És mit tehetsz a magas koleszterinszint ellen?
Grillezés biztonságosan
A sütögetés, grillezés jó szórakozás, de sajnos gyakran okozói betegségeknek, baleseteknek is. Cikkünkben felsorolunk pár dolgot, amire megéri ügyelni.
Étkezési bakik - Figyeld tested jelzéseit!
Még ha pontosan tisztában is vagy vele, hogy mire van szüksége a testednek, és ha a legfigyelmesebben táplálkozol, akkor is követhetsz el hibákat, miközben telepakolod a tányérod. Mire érdemes figyelned?
Sültkrumpli - Az elhízás oka?
Ha egy gyorsétterembe mész, szinte már kötelezően venned kell egy adag sültkrumplit. Mindannyian tudjuk, hogy a gyorsétel mennyire egészségtelen, és ha rendszeresen fogyasztjuk elhízáshoz vezethet. De tudtátok, hogy a sültkrumplitól is elhízhatunk? A válasz: Igen!
Forrólevegős sütő - A legdrágább a lista végén?
Amiért érdemes forrólevegős sütőt beszereznünk az az, hogy kevésbé káros alternatívát jelentenek a hagyományos olajsütőkkel szemben. Az olajban sült ételek fogyasztását régóta a civilizációs betegségek kialakulásának egyik fő tényezőjeként említik. A forrólevegős sütők esetében ezek a kockázatok sokkal kisebbek a felhasznált olaj összehasonlíthatatlanul kevesebb mennyisége miatt.
Mi van a gyorséttermi kajában? Lehull a lepel!
Réges-régen, amikor még csak a gyorséttermek előképei léteztek, az emberek tudták, hogy mit esznek. A mára már ikonná vált hamburger-sült krumpli párosítás hajdanán frissen darált marhahúsból készült, mellé pedig hámozott, darabolt és kisütött krumplit kaptak a kedves vásárlók.
Mik azok az E-számok?
Feltűnt már neked, hogy amikor bevásárolni mentek a szüleiddel és meg akarod nézni, miben milyen tápanyag van, a termékek címkéjén csupa megfejthetetlen kódszám található, melyek mindegyike „E” betűvel kezdődik?
Miért könnyű elhízni Angliában?
Bár az elhízásnak számos oka lehet, de amióta Angliában vagyok nemzetközi diákként, sok olyan apróságot figyeltem meg, amik nagy valószínűséggel komoly kiváltó okai lehetnek a szigetországban megfigyelhető elhízásnak. Szubjektív beszámolómmal szeretnék rávilágítani ezekre a pontokra, hogy okuljunk belőlük.
A leghizlalóbb nyári finomságok
Végre nyár van, és itt az ideje a strandolásnak, a fagyizásnak, a sörözésnek, koktélszürcsölésnek a medence partján, valamint a szabadtéri sütögetésnek. Jól hangzik, de azt tudod, hogy ilyenkor hajlamosabbak vagyunk a kalóriadúsabb csemegéket választani? Mutatjuk, miket kerülj el, ha nem szeretnél felszedni jó néhány kilót.
Butít a gyorsétel!
Kutatások szerint a a hamburger, a sült burgonya és a hasonló gyorséttermi ételek fogyasztása elősegíti az elbutulást, míg azok, akik csökkentett kalóriatartalmú, úgynevezett mediterrán diétán élnek, jobban teljesítenek a szóbeli memóriateszteken.
Az öt legkárosabb, rákkeltő étel
Gondolkodtál már azon, hogy melyek azok az ételek, amelyek annyira egészségtelenek, hogy jobb lenne elkerülni őket? Egyes adalékanyagok, mint például a hidrogénezett növényi olajok, az akrilamidok és a nitrátok bizonyítottan káros hatásúak.
Lassan az étellel!
Háromszor akkora az elhízás veszélye, ha a komótos étkezés helyett az étel gyors befalását választjuk. Utóbbi esetében ugyanis jóval több ennivalót lapátolunk magunkba, mint amennyi szükséges lenne.