Táplálkozás

#Táplálkozás

726 db cikk a témában

#zab
2021.06.08.

A zabliszt jótékony hatásai

Ha reform receptekkel kísérletezünk, érdemes kipróbálni a zablisztet. Ízben és látványban a megszokotthoz hasonlót ígér, emellett fogyasztásának számos kedvező hatását is élvezhetjük.

#hagyma
2021.05.14.

Miért sírsz hagymavágás közben?

Mindannyiunk rémálma a hagymapucolás, hagymaszeletelés. Ilyenkor a hagyma csípi a szemünket, marja a torkunkat, potyognak a könnyeink, nagyokat szipákolunk. De mi is áll emögött?

#fitnesz
2021.04.27.

Létezik helyes edzésterv?

Ahhoz, hogy a testmozgás hatékony legyen - legyen a célod akár a fogyás, az erőnlétjavítás vagy az egészséged megőrzése -, oda kell figyelned néhány alapvető tényezőre. Hogyan kell helyesen edzeni?

#turmix
2021.04.26.

Gyors, frissítő ebéd 200 kalória alatt

Az alábbi ízletes és egészséges turmixreceptekkel gyümölcsöt, tejet, immunerősítő joghurtot és más fontos tápanyagokat is elfogyasztasz - ráadásul 200 kalóriát sem tartalmaznak, így még a diétázóknak is ideális! Hűtsd le magad ezekkel a fincsi és frissítő gyümölcspépekkel.

#feketeáfonya
2021.04.22.

Feketeáfonyát memóriajavításra

Sokan keresik a tökéletes módszert arra, hogyan tudják agyukat fitten tartani. Íme, egy jó lehetőség: fekete áfonya. Te hallottál már róla?

#d-vitamin
2021.02.11.

Több D-vitaminra van szükségünk

A téli időszakban a D-vitamin hiányából fakadó problémák minden korcsoportot érintenek. A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy több D-vitamint kell bevinnünk a szervezetünkbe.

#étel
2021.02.03.

A gyermekkor ízei

Kamaszként nincs sok dolgod a főzéssel, hiszen otthon és a menzán terített asztal vár, csak leülsz és eszel - vagy elintézed az evést egy-egy útközben befalt gyorskajával. A főzést sem tekinted különösen bonyolult feladatnak - hiszen leegyszerűsítve csak kémia és fizika az egész: veszel néhány íztelen alapanyagot − zöldségek, hús, liszt, víz stb − összekevered néhány erős ízű adalékanyaggal (só, fűszerek, cukor stb) - hőkezelésnek veted alá: már kész is az étel.

#depresszió
2021.01.29.

14 étel, ami segít leküzdeni a depressziót

Szomorúnak, depressziósnak és elkeseredettnek érzed magad? Ez az őszi-téli időszakban gyakran előfordulhat. A jó hírünk az, hogy rengeteg olyan étel van, ami segít leküzdeni a depressziót.

#étel
2021.01.23.

Ételek télire

Nyakunkon a tél: fagyos szelek pirítják az arcodat, dermedtté teszik az ujjaidat, a hó és a jég balesetveszélyessé teszi a mindennapjaidat. Vacognak a fogaid a hidegtől - alig várod, hogy meleg helyre érj, és magad mögött tudhasd a zimankót. A hideg idő kihívást jelent a te szervezeted számára is, hiszen egy időben kell megküzdenie az extrém hőingadozásokkal, az immunrendszeredet gyengítő és támadó tényezőkkel, a mozgáshiány miatti energia többlettel, és a vitaminhiánnyal. Mit tehetsz, hogy egészségesen átvészeld ezt az időszakot?

#cola
2021.01.11.

Legendák a kóláról

A legismertebb barna színű, szénsavas folyadék jóval kevésbé egészségtelen és veszélyes, mint az a köztudatban él. Lássuk a leggyakoribb tévhiteket a kóláról!

#anyagcsere
2021.01.09.

15 egyszerű módszer az anyagcseréd serkentésére

Még mielőtt belekezdenél a testedzésbe, jó ha tudod: rengeteg módja van annak, hogy megszabadulj a zsigeri zsíroktól, serkentsd az anyagcseréd és elkezdj lefaragni a kilóidból. Hogyan teheted meg mindezt?

#fogyókúra
2020.12.29.

A gyors fogyókúrák kövérebbé tesznek

Hogyan fogyjak gyorsan? - ezt kérdést írják be a legtöbben az internetes keresőbe. Az viszont már jóval ritkább, hogy az egészséges fogyás keresőszavakkal próbálkozzon valaki. Dr. Katona Evelin, endokrinológus szerint a tartós fogyás titka az egészséges életmód.

#vércukor
2020.12.25.

Ünnepi túlélőkalauz cukorbetegeknek

Cukorbetegként fogyaszthatsz ugyan bizonyos mennyiségű cukrot, de figyelned kell arra, hogy mely ételekből mennyit eszel. Karácsonykor – mikor az asztal roskadozik a finomabbnál finomabb ételektől – különösen figyelned kell arra, hogy mit eszel. Az ünnepek alatt legyen az a célod, hogy egészséges maradj.

#bejgli
2020.12.22.

Nemzetek bejglije: receptek karácsonyra

Bejgli nélkül nincs karácsony, legalább is Magyarországon. De ami nálunk a bejgli, az a franciáknál a fatörzs, az angoloknál pedig a puding. Cikkünkben olyan finomságokat mutatunk be, amelyek nélkül az adott országban elképzelhetetlen a Karácsony.