Táplálkozás

#Táplálkozás

726 db cikk a témában

#menstruáció
2015.01.07.

5 étel a rendszeres menstruációs ciklusért

Tudtad, hogy a ciklusod azon napjain, mikor az ösztrogénszinted a csúcson van, elégedettebb vagy magaddal, magabiztosabban vágsz bele az előtted álló feladatokba, sikeresebben valósítod meg azokat, és könnyebben érteted meg magad a környezeteddel?

#táplálkozás
2015.01.05.

Táplálkozz okosan, hogy okos légy!

Tudtad, hogy bizonyos ételek fogyasztása tényleg okosabbá, boldogabbá vagy stressztűrőbbé tesz bennünket? Íme néhány tipp, melyekkel erősítheted a memóriádat.

#cukor
2015.01.04.

Az igazság a cukorfüggőségről

A cukor detox az egyik legmenőbb trend. A három hetes diéta azt ígéri, hogy megszabadít a cukorfüggőségedtől. Egy halom brokkoli tényleg megszabadít a cukor iránti vágytól?

#édesség
2014.12.20.

Hogyan győzz az édesség felett?

Alighogy megetted a reggeli finomságodat, már 2 óra múlva más édességre vágysz? Egy nyalókával próbálod elfedni a délutáni órák unalmát – és aztán megiszol egy kólát a további unalmas órák elkerülése érdekében? Különösen nagy a csábítás a hétvégi sütemények közelében? Íme, néhány tipp, hogy leküzdd az édesség iránti sóvárgásodat.

#egészséges étel
2014.12.13.

Evéssel versenyben tarthatod az elméd

Szoktál igazán éhes lenni a nap folyamán? Ettél már valaha annyit, hogy teltnek vagy túltelítettnek érezted magad? Ez nem helyes. Gondolkodj el arról, mikor és mennyit egyél, ami segíthet a lehető legjobban érezni magadat.

#életmód
2014.12.01.

Egy kamasz lány, aki bebizonyítja, az életmódváltás igenis lehetséges

"Sokan nehezen hiszik el, hogy nem azért eszek salátát vacsorára és zabkását reggelire, mert ezt kell, hanem mert ezt kívánom. Szerintem csak hozzáállás kérdése. Az életmódváltás igenis lehetséges." - véli Gökler Krisztina, egy húsz éves kamasz lány, aki három évvel ezelőtt úgy döntött, változtat az életén, és azóta másokat is erre motivál.

#egészséges táplálkozás
2014.11.09.

Tévhitek az egészséges táplálkozásról

Napjainkban egyre többen odafigyelnek az egészségesen táplálkozásra. Sajnos sokszor csak azt hisszük, hogy egészségesen táplálkozunk, valójában gyakran egészségtelen ételeket fogyasztunk, ha nem figyelünk a részletekre. Íme csokorba szedve néhány csapda, amit érdemes elkerülni.

#immunerősítő
2014.10.23.

15 immunerősítő étel

Nem árt, ha tudod, mely ételekkel erősítheted immunrendszered. Kamaszkorban különben is fontos a hirtelen fejlődésnek indult szervezet megfelelő vitaminokkal való ellátása, úgyhogy egyél minél többet az alábbi szuper ételekből!

#kávé
2014.10.19.

Zöld kávé: az új csodadiéta vagy mégsem?

„Hetente fél kiló súlycsökkenés”. „A zöldkávé-kivonat az összes felesleges zsírt elégeti”. Ilyen és ehhez hasonló címekkel tudósítanak amerikai fitnesz magazinok a zöldkávé-kivonat áldásos hatásáról. A trend már Európában is terjed. Egyre gyakrabban jelennek meg az interneten a pörköletlen kávébabból nyert drága étrend-kiegészítőt kínáló weboldalak.

#vér
2014.10.14.

Még mindig túlsúlyos a magyarok kétharmada?

A 2009-es Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat adatai szerint a felnőtt lakosság csaknem kétharmada túlsúllyal küzd, valamint számos táplálkozási kockázati tényező van jelen. Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet 2014-ben megismétli a felmérést, hogy kiderítsék: hoztak-e pozitív változást az elmúlt évek erőfeszítései, illetve milyen további lépésekre lehet szükség.

#gomba
2014.10.12.

Gombamérgezések: kamaszokat is érinti

Évente átlagosan száz-kétszáz gombamérgezéses esetről érkezik jelentés az Országos Kémiai Biztonsági Intézet Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálatához. A gombászás kellemes időtöltés, de néhány fontos alapszabályt feltétlenül be kell tartani. A gombák ugyanis súlyos, akár halálos mérgezést is okozhatnak!

#cisztás fibrózis
2014.10.02.

Mit egyen, aki cisztás fibrózisban szenved?

A cisztás fibrózis az egyik leggyakoribb veleszületett anyagcsere betegség. Ha te is ilyen betegséggel vagy diagnosztizálva, ne aggódj, ettől függetlenül is élhetsz teljes életet.

#koffein
2014.09.28.

10 tipp az egészséges étkezéshez

Nap mint nap újabb hírek röppennek fel arról, melyek a legegészségesebb élelmiszerek, a leghatásosabb diéták. Időnként Te is úgy érzed minél többet hallasz a témáról, annál nagyobb a káosz benned? Íme 10 tipp, mely segít az egészséges táplálkozásban.

#haj
2014.09.12.

Ételek, amelyekkel megelőzheted a hajhullást

Ha szeretnéd megelőzni a hajhullást, nem kell mást tenned, mint bemenned a konyhába, hiszen a hozzávalók sokkal elérhetőbbek, mint hinnéd! Ha azt tapasztalod, hogy hullik a hajad, de gyógyszerek helyett valami természetesebb módszert keresnél ellene, az ételek biztos és könnyű megoldást nyújthatnak a számodra.