Táplálkozás

#Táplálkozás

726 db cikk a témában

#édesség
2011.09.21.

Az édesség története

Tudtad, hogy a barlangokban lévő őskori festmények arról tanúskodnak, hogy már akkor is szerették az édességet? Mézet loptak a kaptárból, egy kis liszttel összekeverték, és kész volt a sütemény. Ez volt a legkorábbi desszert az emberiség történelmében.

#puffadás
2011.09.19.

Szellentenem kell a barátom előtt

„Kedves Dr. Nő! Több napot együtt leszek barátommal, és az lenne a legjobb, ha nem kéne minden percben odébb állnom, hogy szellentsek...” - válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#vegetáriánus
2011.09.18.

Tények a vegetáriánus étrendről

A vegetarianizmusnak több típusa létezik. Van, aki semmilyen állati eredetű dolgot nem eszik meg, így a tojást és a tejtermékeket sem.

#üdítő
2011.09.06.

A szénsavas üdítő módosítja a DNS-ed?

Új hírek láttak napvilágot az üdítőitalokról: súlyos sejtkárosodást is okozhatnak. Egy brit egyetem kutatásai során felmerült, hogy egy tartósítószer, amely megtalálható a Fantában és a Pepsi Maxban is, képes kikapcsolni egyes géneket a DNS-ünkben.

#bogár
2011.08.30.

Rovarevés, a legújabb őrület

Bogaras falatkák, avagy készen áll a világ a szójás lisztkukac ízélményére? Állítólag a leghasznosabb fehérjeforrásunk lehet a megszokott hús mellett...

#zöldség
2011.08.23.

Érdemes bioterméket venni?

A biotermékek kezdetben csak bizonyos boltokban voltak elérhetőek azok számára, akik hajlandóak voltak sokkal többet fizetni a természetesebb, környezetbarát, vegyszermentes termékekért. Ma már szinte mindenhol kaphatóak, egyre kedvezőbb áron.

#kajszibarack
2011.08.05.

Kajszibarack, a hosszú élet titka

Elég hihetetlenül hangzik, hogy ez a nálunk is termő gyümölcs csodákra képes, vagy legalábbis meghosszabbítaná az életet. Pedig rendszeres fogyasztása jótékony hatással van szervezetünkre.

#hamburgeradó
2011.07.19.

Hamburgeradó? Miért?

Bizonyos élelmiszerek csak minimális mennyiségben vagy egyáltalán nem rendelkeznek a szervezet számára hasznosítható tápanyagforrással, sőt nagymértékű fogyasztásuk számos betegség kialakulásához vezethet.

#üdítő
2011.07.13.

Mi játszódik le a testedben, amikor szénsavas üdítőt iszol?

A szénsavas üdítők szerepelnek azon a listán, melyek az öt legrosszabb ételt és italt tartalmazzák. Fél liter kóla annyit tesz, mintha 16 kávéskanálnyi cukros, magas fruktóztartalmú kukoricaszirupot vennél magadhoz. Ez pedig az ajánlott napi maximum cukorbevitel háromszorosa.

#vegyszer
2011.07.04.

Vegyszerek a gyümölcsökben és a zöldségekben

Azon a legújabb listán, mely az erős vegyszerekkel (peszticidek, herbicidek) kezelt élelmiszereket tartalmazza, olyan ismerős zöldségek-gyümölcsök és más élelmiszerek is szerepelnek, amiket eddig biztonságosnak és egészségesnek véltünk.

#előétel
2011.06.27.

A legjobb és legrosszabb előételek

Az éttermi vacsora során nem mindegy, hogy milyen előétel kerül az asztalra. Mert könnyen megeshet az is, hogy a főételt is meghaladó kalóriamennyiséget csemegézel be már az elején, ami egészségtelen.

#étel
2011.06.17.

Mi és mennyi kerüljön a tányérra?

Egy új amerikai diétás irányzat felváltotta az előző, 19 évig tomboló fogyókúrás elképzelést, amely az élelmiszer-piramisról szólt. A napi élelmiszer-beviteled felét zöldség és gyümölcs képezze, valamilyen tejtermékkel megspékelve!

#fogyókúra
2011.05.31.

Fogyj fogyókúra nélkül!

Fogyni szeretnél, de rengeteg diéta, koplalás és kínlódás ellenére nem sikerült még eddig? Vagy sikerült, de aztán a leadott kilók duplája jött vissza a jojó-effektus miatt? Mi most megmutatjuk neked 24 módszeren keresztül, hogy hogyan lehet fogyni fogyókúra nélkül.

#gyermekegészség
2011.05.25.

Pénz nélkül nincs gyermekegészség sem?

Gyermekük egészségének megtartását ma főleg a tehetősebb szülők engedhetik meg maguknak. A kisgyermekes anyák 59 százaléka ugyanis alacsony jövedelmű háztartásban él - derült ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet 2011 áprilisában készített országos reprezentatív felméréséből.