Táplálkozás, vitamin

#Táplálkozás #vitamin

96 db cikk a témában

Mit egyek reggel, délben és este?
#egészséges táplálkozás
2023.07.08.

Mit egyek reggel, délben és este?

Ahhoz, hogy egész nap energikusak, aktívak és szellemileg frissek legyünk, nélkülözhetetlen, hogy testünket ellássuk a megfelelő tápanyagokkal, rostokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Nem mindegy azonban, hogy melyik napszakban mit eszünk. Napközben sokszor nem egyszerű feladat megoldani minden étkezést, de egészségünk és lendületünk megőrzése érdekében fontos, hogy próbáljuk megtenni minden tőlünk telhetőt.

A banán hihetetlen hatásai
#banán
2023.06.11.

A banán hihetetlen hatásai

Mostantól garantáltan más szemmel fogsz nézni a banánra: cikkünkből megtudhatod, milyen pozitív hatással van a szépségedre és az egészségedre.

Allergiát enyhítő tippek egyenesen a konyhából
#allergia
2023.05.26.

Allergiát enyhítő tippek egyenesen a konyhából

Tombol a parlagfű szezon. A gyötrő tünetekre mindenki gyors megoldást szeretne találni, de a patikában kapható szerek előtt érdemes egy próbát tenni néhány otthoni praktikával.

Mit együnk testedzés előtt és után?
#edzés
2023.05.19.

Mit együnk testedzés előtt és után?

Akár hobbiból, akár versenyszerűen sportolsz, étkezésed alapvetően befolyásolhatja a teljesítményedet, valamint azt is, hogy milyen ütemben fejlődsz. Mely ételek passzolnak a legjobban a testedzéshez, és melyeket érdemes elkerülni?

Étkezéssel a tüdőbetegségek ellen?
#étkezés
2023.03.16.

Étkezéssel a tüdőbetegségek ellen?

Kutatások tapasztalatai szerint, amennyiben kamaszkorban kevés gyümölcs, C- és E-vitamin, valamint omega-3 zsírsav kerül a szervezetbe, az a későbbiekben jelentősen gyengébb tüdőműködéshez vezethet. Ha kamaszkorban a tüdő nem fejlődhet a normális ütemben, később gyengébben fog működni és nagyobb az esélye a különböző légzőszervi megbetegedéseknek is.

Túlzott vitaminfogyasztás - valóban káros?
#mesterséges vitaminkészítmény
2023.01.15.

Túlzott vitaminfogyasztás - valóban káros?

A fejlett országok lakosainak csaknem fele fogyaszt valamilyen mesterséges vitaminkészítményt. A túlzott vitaminbevitel azonban ugyanolyan káros lehet, mint a vitaminhiány.

A legjobb őszi vitaminforrások
#ősz
2022.10.30.

A legjobb őszi vitaminforrások

Az utóbbi időszakban az idő fokozatosan hűvösebbé vált, beköszöntöttek a hideg reggelek és a fagyos éjszakák. Ilyenkor a szervezetünknek még több vitaminra és ásványi anyagra van szüksége, de szerencsére az őszi időszakban bőven van miből válogatni: ez a vitamindús zöldségek és gyümölcsök szezonja. Tankolj fel vitaminokból még most!

Tej és tejtermékek: Miből és mennyit fogyasszunk?
#laktóz
2021.09.19.

Tej és tejtermékek: Miből és mennyit fogyasszunk?

Szükség van arra, hogy rendszeresen fogyasszunk tejet és tejtermékeket? Mikor károsak a tejtermékek a szerveztünk számára? Cikkünkben összegyűjtöttük a tejjel kapcsolatos legfontosabb tényeket.

#hagyma
2021.05.14.

Miért sírsz hagymavágás közben?

Mindannyiunk rémálma a hagymapucolás, hagymaszeletelés. Ilyenkor a hagyma csípi a szemünket, marja a torkunkat, potyognak a könnyeink, nagyokat szipákolunk. De mi is áll emögött?

#feketeáfonya
2021.04.22.

Feketeáfonyát memóriajavításra

Sokan keresik a tökéletes módszert arra, hogyan tudják agyukat fitten tartani. Íme, egy jó lehetőség: fekete áfonya. Te hallottál már róla?

#d-vitamin
2021.02.11.

Több D-vitaminra van szükségünk

A téli időszakban a D-vitamin hiányából fakadó problémák minden korcsoportot érintenek. A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy több D-vitamint kell bevinnünk a szervezetünkbe.

#depresszió
2021.01.29.

14 étel, ami segít leküzdeni a depressziót

Szomorúnak, depressziósnak és elkeseredettnek érzed magad? Ez az őszi-téli időszakban gyakran előfordulhat. A jó hírünk az, hogy rengeteg olyan étel van, ami segít leküzdeni a depressziót.

#rizs
2020.10.27.

A fehér vagy a barna rizs a nyerő?

Tudtad, hogy a barna rizs nem csak egészségesebb, de előállítása környezetkímélőbb is? Mi a különbség a tápanyag tartalmukat tekintve, és hogyan érdemes elkészíteni őket?

#szépítő zöldség
2020.07.29.

4 szépítő zöldség

A természetes szépség titka nem a szépségápolási termékekben vagy a szépészeti műtétekben rejlik, hanem abban, hogy odafigyelsz, hogy mit eszel. Felejtsd el a költséges bőrápoló krémeket és kozmetikai beavatkozásokat! Inkább egyél jó sok zöldséget, amitől szebbé válhatsz.