Testi problémák

#Testi problémák

1090 db cikk a témában

13 meglepő tény a spermáról
#sperma
2023.11.08.

13 meglepő tény a spermáról

A pubertáskor a tested számos változásával jár együtt. Megváltozik a hangod, a testmagasságod, és szép lassan szexuálisan is éretté válsz. Bizonyára a tested fejlődésével egy időben néhány kérdés is foglalkoztatni kezd. Ezúttal a hímivarsejtekről tudhatsz meg néhány érdekességet.

Terhes lehetek az első alkalommal?
#terhesség
2023.11.07.

Terhes lehetek az első alkalommal?

A válasz röviden: igen, teherbe eshetsz az első alkalommal. A termékenység változékony dolog, hiszen egyes nők hónapokig vagy akár évekig próbálkoznak a teherbeeséssel, mire sikerül, más nők viszont a teherbeesés óhaja nélkül már a legelső alkalommal teherbe eshetnek.

A korpás hajról
#korpás haj
2023.11.05.

A korpás hajról

Egyik legfőbb ékességünk a hajunk, amit ápolni kell, hogy az mindig tiszta, egészséges, csillogó legyen. A boltokban manapság rengeteg fajta sampon, balzsam és pakolás kapható, melyek gyógyírt jelenthetnek a korpa ellen, ezeket nem árt okosan használni.

Sovány kamasz srácok – A normális testsúly
#sovány
2023.11.03.

Sovány kamasz srácok – A normális testsúly

Mindannyian máshogy növünk fel és máshogy fejlődünk. Biztos vannak barátaid, akik magasabbak vagy nehezebbek és izmosabbak nálad. Azonban rengeteg fiú nem éri el a felnőtt testtömegét és magasságát, amíg be nem tölti a 18-at. Könnyen leellenőrizheted, hogy normális-e a testsúlyod egy BMI index kalkulátorral. Ha túl sovány vagy, akkor egy orvostól vagy egy tanácsadótól kérhetsz segítséget.

Lehet a görcs a terhesség jele?
#terhesség
2023.11.01.

Lehet a görcs a terhesség jele?

Az alhasi görcs sokféle okra visszavezethető, igen gyakori panasznak számít. Tudtad, hogy a terhesség jele is lehet? Ha a görcsöket emlőfájdalmak, a menstruáció késése vagy a menstruáció teljes kimaradása kíséri, az arra enged következtetni, hogy terhesség okozza a tüneteidet.

Menstruációs rendellenességek
#menstruációs rendellenességek
2023.10.30.

Menstruációs rendellenességek

Általában normális, hogy a menstruációkor távozó vér színe és állaga változik a menstruáció egyes napjain. Mégis van, amikor a színváltozás, a folyadék sűrűsége vagy a keletkező csomócskák, rögök valamilyen menstruációs problémára utalnak. Ideje kideríteni, melyek azok a változások, amikre ügyelni kell.

Mit tehetsz a fogkőképződés ellen?
#fogkő
2023.10.29.

Mit tehetsz a fogkőképződés ellen?

A fogaid megfelelő ápolása nemcsak a vonzó, igényes megjelenés elengedhetetlen eleme, az egészséged megőrzése érdekében is figyelmet kell fordítanod rá.

Tudnivalók a körülmetélésről
#fityma
2023.10.28.

Tudnivalók a körülmetélésről

A körülmetélés a legrégebben ismert sebészeti beavatkozásai közé tartozik, hiszen ősidők óta vallási szertartásként végzik. Egyes országokban vallási meggyőződés vagy a tradíciók miatt alkalmazzák, ám egészségügyi és higiénés megfontolásból az elmúlt 30 évben rutinműtétté vált az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában.

Őszi hajhullás: mit tehetsz ellene?
#hajhullás
2023.10.26.

Őszi hajhullás: mit tehetsz ellene?

A szezonális hajhullás mértéke egyénenként eltérő. Van, aki észre sem veszi, mások kétségbeesetten próbálják az ijesztő módon feltűnő hajhullás hátterében meghúzódó okokat azonosítani. A hajhullás akkor válik észrevehetővé, ha az kifejezettebb: a fésülködéskor a hajkefében maradó hajszálak mennyiségéből lehet rá következtetni.

8 pattanáskezelési hiba
#pattanás
2023.10.19.

8 pattanáskezelési hiba

A pattanások mennyisége és milyensége egyénenként változik, ezért nincs univerzális módszer és eszköz a kezelésükre, fontos, hogy a saját bőrtípusodnak megfelelő módszert megtaláld. A helytelen kezeléssel könnyen előfordulhat, hogy csak rontasz a helyzeteden. Mit ne tegyél, ha pattanásokról van szó?

Miért szédülünk?
#szédülés
2023.10.17.

Miért szédülünk?

Ugye jó mulatság volt gyerekkorunkban, amikor körbe-körbe forogtunk, majd élveztük, ahogy forog velünk a világ. Az azonban korántsem szórakoztató, ha az ágyból kiszállva megindul a szoba körbe-körbe. A szédülés fokozza a sérülések és balesetek kockázatát, kezeletlen szédülés esetén pedig egy esetleges súlyosabb, veszélyes betegség is a háttérben maradhat.

A 10 legnagyobb egészségügyi kockázat tizenéveseknél
#egészségügy
2023.10.15.

A 10 legnagyobb egészségügyi kockázat tizenéveseknél

A mai tizenévesek nagyobb kockázatnak vannak kitéve, mint valaha. Az online zaklatástól és az iskolai lövöldözéstől az alkohol- és opioid visszaélésig a tinédzserek nagyobb stresszt szenvednek, mint az elmúlt években, és egyre több az öngyilkosság.

Sminkelési tanácsok ekcémás bőrűeknek
#ekcéma
2023.10.13.

Sminkelési tanácsok ekcémás bőrűeknek

A vörös, viszkető ekcémás foltok elsősorban a végtagok hajlataiban, tenyéren, talpon, a fülek mögött, szemek körül jelentkeznek. A megfelelő gyógykezelés mellett a betegség tünetei ellen néhány smink tippet is bevethetünk.