Testi problémák

#Testi problémák

1089 db cikk a témában

#fogamzásgátló
2016.02.07.

Hizlal-e a fogamzásgátló tabletta?

Megnyugtatunk: nem hizlal, ez egy igen gyakori tévhit. Nagyon sok nő hajlamos a fogamzásgátló tablettát okolni a felszedett kilókért, ám egy új, átfogó kutatás eredménye a fogamzásgátló tabletta hizlaló mivoltát határozottan cáfolja.

#merevedés
2016.02.04.

Miért áll a fiúknak reggelente is?

A reggeli merevedés (tudományos rövidítéssel NPT) egy egészséges folyamat, amit minden férfi megtapasztal. Miért történik mindez?

#fog
2016.01.24.

Hogyan szabadulj meg a fogszabályzódtól?

Ha már van fogszabályzód, minden bizonnyal te is szeretnéd megismerni azokat a tippeket, melyek segítségével hamarabb megszabadulhatsz tőle. A szépséghez türelem kell, és sajnos nincs azonnali megoldás a problémára. Ám ne csüggedj, hiszen itt van néhány tipp, ami segíthet felgyorsítani a folyamatot.

#száj
2016.01.20.

Rossz szájszaggal küzdesz? Mandulakő is okozhatja!

Kövek több ponton is kialakulhatnak a szervezetben. A vese- és epekő mellett a mandulákban is létrejöhetnek kemény, olykor fájdalmas képződmények. Jelenlétükre a kellemetlen lehelet is felhívhatja a figyelmet.

#alvás
2016.01.14.

Tippek, hogy jól aludj télen

Föltekerni a fűtést és takarókupac alá bújni... Mindez csábítónak tűnhet egy hűvös éjszakán, de nem minden esetben tesz jót a szervezetnek! Miközben alszunk, testhőmérsékletünk alkalmazkodik a szobáéhoz. Akármilyen hihetetlen, a hűvösebb levegő a mélyebb szundításnak kedvez.

#haj
2016.01.14.

7 körömápolási tipp télre a csodás körmökért

Legyenek tökéletesen szépek a körmeid télen is a bombabiztos körömápolási tanácsaink a segítségével! A kinti hideg és benti száraz, meleg levegő a körmeinket gyengévé és szárazzá teszi - feltéve, hogy nem törődünk vele megfelelő módon. Rengeteg módszer áll a rendelkezésünkre, hogy leküzdjük a leghidegebb évszak káros hatásait.

#táskás szem
2016.01.12.

Táskás szemek - Mi okozhatja?

Az életkor előrehaladtával egyre gyakrabban jelennek meg a szem alatti táskák. A szemmozgató izmok az évek során fokozatosan gyengülnek, a normálisan jelenlévő zsírszövet az alsó szemhéj területére vándorol, emellett a szemhéjak területén a folyadék is felgyülemlik, ezáltal a felgyülemlett folyadék és zsírszövet kialakítja nem kívánatos tüneteket, azonban léteznek olyan betegségek, amikor súlyosabb elváltozások idézik elő a tüneteket.

#menstruáció
2016.01.10.

Öt gyakori kérdés a menstruációval kapcsolatban

Azokban, akik még nem érték el a pubertást, sok kérdés merül fel a női menstruációs ciklussal kapcsolatban, de sokszor túl kényelmetlennek érzik, hogy mindezt egy felnőttől megkérdezzék. Ezért is próbálunk segíteni, hiszen sokan vannak túlzott zavarban a témával kapcsolatban. Íme, az öt leggyakoribb kérdés, és a válasz rájuk.

#tüdőgyulladás
2016.01.07.

A tüdőgyulladás tünetei és kezelése

A tüdőgyulladás akár halált is okozhat, így nem tanácsos otthoni gyógykezeléssel kísérletezni, ha betegnek érzed magad, minél előbb fordulj orvoshoz!

#bőr
2016.01.06.

Hogyan ápoljuk az arcbőrünket télen?

A száraz bőr egy bizonyos formában és mértékig természetes jelenség a téli időszakban. Megelőzésére a legalapvetőbb eszköz a bőrtípusnak megfelelő arcápoló készítmények, hidratáló krémek rendszeres használata.

#elhízás
2016.01.05.

7 egyszerű tipp a téli elhízás ellen

Nem könnyű megbirkózni a téli időszakban felkúszó kilókkal. Az ünnepi időszak után sokan tapasztalhatjuk, hogy egy-két kilóval többet mutat a mérleg, hiszen az utóbbi időben magas szénhidrát- és zsírtartalmú ételeket fogyasztottunk, amik gyors hízáshoz vezetnek.

#fogyás
2016.01.05.

A fogyasztótabletták veszélyei

Nem szívesen mész orvoshoz, de még a gyógyszerésztől sem kérsz tanácsot, ha fogyni szeretnél? Nagy hiba! Ciki, nem ciki, hasznos kikérni a szakemberek véleményét, és nem a világhálón kínált - legtöbbször nem biztonságos - termékektől várni a megoldást.

#testmozgás
2015.12.19.

A kardio edzés előnyei

Komoly és kemény edzések után bomba alakod lehet - ezt ma már szinte mindenki tudja a kardio edzésekről. Azonban kutatások kimutatták, hogy nem csak a testnek tesz jót ez a fajta edzés, hanem az agyunkat is kellőképpen megtornáztatja.