Testi problémák

#Testi problémák

1089 db cikk a témában

#make-up
2015.12.18.

A sminktetoválás előnyei és hátrányai

Sminktetoválás, permanent make-up, tartós make-up - ki hogy nevezi, a lényeg ugyanaz: tetováló technikával tartós, akár életünk végéig viselhető sminket készíttethetünk. Vajon ennyire egyszerű a dolog, vagy vannak veszélyei?

#orrcsepp
2015.12.16.

Lehet orrcsepet túladagolni? - A szakértő válaszol

Az orrcsepp dobozára az van írva, hogy naponta háromszor, de főleg ha suli van, kb. egy óra múlva már nem is érzem a hatását, tehát nekem naponta öt-hatszor kéne befújni. Lehet belőle bajom? - Válogatás a Szakértő válaszol rovatunk kérdéseiből.

#körömrágás
2015.12.15.

Van veszélye a körömrágásnak?

Téged is aggaszt a folytonos körömrágás, amiről eredmény nélkül próbálsz leszokni? Bár egészségtelen tevékenység, és esztétikailag sem túl előnyös, a körömrágás mégsem okoz semmilyen hosszútávú körömproblémát.

#pénisz
2015.12.14.

Elváltozások a péniszen

Rengeteg kis duzzanat van a péniszemen (hasonlítanak a libabőrhöz vagy a mitesszerekhez). Ez valami rossz dolognak lehet a jele?

#esemény utáni tabletta
2015.12.14.

Mennyire megbízható a 72 órás tabletta?

"Ha valamilyen hiba csúszik a védekezésbe (pl. kiszakad az óvszer), és szükség van a 72 órás tablettára, akkor az mennyire biztonságos? Meg lehet benne bízni, hogy biztosan nem lehet terhes az ember? Valamint azt szeretném tudni, hogy 18 év felettieknek adnak-e csak, és fiúk is kérhetik-e?"

Szőrszálak a mellbimbónál - Mit kezdjek velük?
#szőrszál
2015.12.12.

Szőrszálak a mellbimbónál - Mit kezdjek velük?

14-15 éves koromban fekete szőrszálak jelentek meg a mellemen (a bimbó környékén). Azt olvastam, hogy tanácsos ezeket kihúzni egy csipesszel. Hát azóta is kihúzgálom őket, de azt vettem észre, hogy így csak megerősödnek. Ezen kívül van, hogy befele nőnek, vagyis szőrbenövés alakul ki, ilyenkor tűt használok. Okozhatok ezzel valamilyen károsodást?

#énkép
2015.12.10.

Az önkép blues

Kövér vagyok? Fúj, a combjaim undorítóak! Azon gondolkodom, hogy belevágok egy diétába még ma. Sajnos rengeteg lánytól hallhatjuk ezeket.

#menstruáció
2015.12.10.

Módosítható a menstruáció ideje?

Késleltetheted a havi vérzést, ha azonnal megkezded a következő csomag tabletta szedését a jelenlegi csomag befejezése után. A szedést addig folytathatod, ameddig szükséges, vagy amíg a csomag ki nem ürül.

#alvás
2015.12.06.

Eleget alszol?

Komoly nehézségek árán tudsz csak reggel felkelni? Tovább tart elaludnod, mint 30 perc? A hétvégén sokkal többet alszol, mint a hétköznapokon?

#heregyulladás
2015.12.01.

A heregyulladás (orchitis) tünetei és kezelése

A heregyulladás tünetei közé tartozik a fájdalom, a duzzanat, a ráncok elsimulása, a bőrpír, vér jelenhet meg az ondóban, de általános tünetek is kísérhetik, mint például hőemelkedés vagy láz, hányinger és hányás.

Hélium belélegzése: csak egy jó móka, vagy káros is lehet?
#hélium belégzés
2015.11.28.

Hélium belélegzése: csak egy jó móka, vagy káros is lehet?

Biztos ti is ismeritek a héliummal töltött lufiból történő szippantás igen vicces eredményét. Valóban mókás tud lenni, amikor a rendesnél sokkal magasabb hangon tudsz beszélni. De vajon lehetnek az egészségre káros következményei is? Cikkünkből kiderül.

#mellbimbó
2015.11.22.

Mitől száraz a mellbimbóm?

Kedves Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy a mellbimbó mitől lehet száraz? Válaszát előre is köszönöm! Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#iskolatáska
2015.11.20.

Hátfájás a táskától?

Sokan nem is gondolnák, de a felnőtteken kívül a gyerekeknél is komoly problémákat okozhat a nem megfelelő táska. Dr. Dobos Márta, ortopéd orvos az ínszalagot, az izmokat érintő lehetséges veszélyekről és a biztonságos táskaviselés szabályairól beszélt.