Testi problémák

#Testi problémák

1089 db cikk a témában

#alvás
2015.09.11.

Miért hagyjanak a szüleid aludni?

A napod minden percét kihasználod. Egész évben az iskola, házi feladat, sport, részmunkaidős állás, a közösségi életed ápolása és más tevékenységek késztetnek arra, hogy korán kelj és későn feküdj le aludni. Ám, ha nem alszol legalább 8 és fél órát naponta, nem pihensz eleget, és ezzel ártasz magadnak.

#fogkefe
2015.09.08.

A csúf igazság a fogkefédről

Tudtad, hogy a fogkeféd tele van baktériumokkal? Kutatások bizonyítják, hogy akár 100 millió is megélhet belőlük a fedetlen sörték között, köztük az E.coli-baktérium, mely hasmenést, valamint a sztafilokokkusz baktérium, mely bőrfertőzést okoz.

#szőr
2015.09.05.

Hideg vagy meleg legyen a gyanta? A szakértő válaszol

"Melyik szőrtelenítési módszer biztonságosabb? A hideg gyantacsíkok vagy a rendes gyanta?(Nem a nemi szerv szőrtelenítésére értem.)" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#táska
2015.09.03.

Az egy vállon hordott táska veszélyei

Napjainkban nagyon népszerűek a hátizsákok a diákok körében, viszont általában csak az egyik vállukon hordják a táskájukat. Vajon mennyire ártanak ezzel maguknak?

#menstruáció
2015.09.02.

A menstruáció: mikor, mennyi?

A belső női nemi szervek közül a méh legbelső rétege a méhnyálkahártya, amely hormonális hatásra minden ciklus alatt fokozatosan megvastagszik, majd vérzés kíséretében lelökődik.

#beszéd
2015.09.01.

Lehet javítani a hangszínünkön, beszédhangunkon?

A hang minősége sokat elmond rólunk, már az első bemutatkozás során. Önbizalmunk mértékéről is árulkodik, ha magas, mély, határozott, vagy félénk, rekedtes hangon szólalunk meg; és az is hamar kiderül, hogy hajlamosak vagyunk-e a másokat olyan bosszantó torokköszörülésre, köhécselésre. Ha elégedetlen vagy a hangoddal, a beszédterápia segíthet!

#szemfertőzés
2015.08.28.

Így viseld a kontaktlencséd!

Kontaktlencséd van és nem érted, hogy miért kell havonta cserélned őket? Ebből a cikkből kiderül, hogyan sokszorozhatod meg kontaktlencséd élettartamát, és hogyan óvhatod meg szemeid egészségét!

#látás
2015.08.25.

A látásproblémák rontják a 3D élményt

Egy-egy 3D-s mozifilm különleges élményt nyújthat a vizuális hatásai miatt, amit Hollywood fejlett 3D technológiája produkál. Nos, ez korántsem igaz mindenkire.

#pattanásos bőr
2015.08.22.

Mi okozza a pattanásokat?

Ellentétben a tévhittel, a pattanásokat nem a koszos bőr, a csokoládéevés vagy a sok szénsavas üdítőital fogyasztása okozza. A pattanásokat valójában a túlzottan tevékeny zsírmirigyek a bőrben, az olajfelhalmozódás, az elhalt hámsejtek és baktériumok okozzák, amik a pórusok begyulladásához vezetnek.

#egészséges táplálkozás
2015.08.20.

Egészséges ételek - rugalmas bőr

A víz hidratáltan tartja bőrünket, segíti „eltüntetni” a ráncokat és a mély barázdákat, helyreállítja a kiszáradt bőrt. Jót tesz a vérkeringésnek és a véráramlásnak, így felfrissíti a bőrünket. Mindig tartsd szem előtt a napi vízigényedet! Fogyassz naponta legalább 2-2,5 liter vizet. Viszont van pár más anyag, ami legalább olyan jól ápolja a bőrünket mint a víz, most ezeket mutatjuk be!

#piercing
2015.08.18.

Piercing - a testékszerek és ami mögöttük van

A piercing manapság már szinte teljesen megszokott, senki nem botránkozik meg egy „átlyukasztott” orron, és ezek mellé egyre divatosabb is. Lehet, hogy már benned is felvetődött, hogy piercinget szeretnél. Ha már komolyan gondolod, nem árt kicsit utánanézni a dolgoknak, ugyanis sok mindent megtudhatsz az előnyökről és hátrányokról.

#alvás
2015.08.18.

Lányokra veszélyes az alváshiány!

A napi hét óránál kevesebb alvás hosszú távon – szó szerint - szívügyünkké válhat – ám a szívbetegség kialakulásának kockázata csak minket, nőket érint, a férfiakat alig.

#menstruáció
2015.08.12.

Hogyan úszhatsz, ha épp menstruálsz?

Nem kell visszautasítanod minden medencés partit csak azért, mert megjött. Igaz, kicsit ijesztő lehet a hónap ezen időszakában fürödni, de mégsem fogod pirossá változtatni a vizet mindaddig, amíg elővigyázatos vagy. Arra az esetre, ha nem szeretnéd elszalasztani a mostani alkalmat a strandolásra, íme, néhány tipp!

#nemi betegségek
2015.08.10.

Tények és tévhitek a fertőző nemi betegségekről

A nemi úton terjedő betegségekről olyan sok téves információ kering a fiatalok körében, hogy nem is csoda a megbetegedések egyre növekvő száma. A fertőzésekkel – a herpesszel, a chlamydiával, a HIV-vel - szemben való védekezés legbiztosabb módja egyértelműen az önmegtartóztatás. Ha azonban mégis a szex mellett voksolsz, feltétlenül tudnod kell mi igaz, s mi nem a fertőző nemi betegségek háza táján.

#alvászavar
2015.08.08.

Top 10 áloműző

Ne foszd meg magad egy kiadós esti alvástól! Használd a módszereinket, hogy megkapd a nyugalmat, amire szükséged van!