Zöldövezet

#Zöldövezet

396 db cikk a témában

Milyen betegségeket hoz a klímaváltozás?
#klímaváltozás
2022.02.03.

Milyen betegségeket hoz a klímaváltozás?

A hurrikánok, földrengések egyre gyakoribb színre lépésével a társadalom figyelme is mindinkább a klímaváltozás felé fordul. A természeti környezetünkre gyakorolt negatív hatásairól már sok szó esett, azonban arról, hogy milyen mértékben veszélyezteti az egészségünket, kevesebbet hallani.

Allergia a wifire?
#wi-fi
2021.12.07.

Allergia a wifire?

Noha még határozottan nem tudták bizonyítani, hogy az elektroszmog komolyan károsíthatja a szervezetet, néhányan ténylegesen rosszul lesznek, ha wifinek vagy egyéb elektromágneses hatásnak vannak kitéve.

A Z generáción múlhat a bolygó sorsa
#újrahasznosítás
2021.12.06.

A Z generáción múlhat a bolygó sorsa

A magyar háztartásokban keletkező újrahasznosítható hulladék több mint fele műanyag. Egy korábbi felmérés* szerint az emberek többsége tisztában van az újrahasznosítás fontosságával, azt azonban már kevesebben tudják, hogy nem mindegyik csomagolóanyag alkalmas a maradéktalan, gyors és költséghatékony újrahasznosításra.

#kutya
2021.11.17.

A hét kérdése: hol a helye a kutyapiszoknak?

Veszélyes hulladék vagy sem a kutyaürülék, ha az, hol a helye, ha nem, akkor nyugodtan dobhatjuk a többi szemét közé? Nem mellékes kérdések, amelyekre megpróbálunk választ adni. Egy biztos: megmozgattuk a különböző szakértőket.

#dohányzás
2021.10.26.

Mi lesz a csikkel?

„A dohányzás súlyosan károsítja az Ön és környezete egészségét.” – ebből a környezetből sajnos kifelejtjük tágabb környezetünk, a bioszféra egészségét. A cigiből füst lesz – már rég tudjuk, hogy ez veszélyt jelent a dohányzókra és a körülöttük állókra – de ott marad a csikk is. A csikk? Hiszen olyan pici… Tényleg számít? Igen, számít.

#DNS
2021.09.29.

A Te DNS-ed mennyire változik?

Még a szennyezett levegő rövid ideig tartó belélegzése is olyan folyamatokat indít el a szervezetben, mely során egyes génjeink átprogramozzák magukat, annak érdekében, hogy elkerüljék a rák vagy más betegségek kialakulásának kockázatát.

Nyaralni készülsz? Van egy-két fontos teendőd előtte!
#nyár
2021.08.06.

Nyaralni készülsz? Van egy-két fontos teendőd előtte!

Ismerd és oszd meg az információkat a nyaralásodról - és most nem arra gondolunk, hogy azonnal posztolj egy képet magadról a Facebookra – ez valami sokkal fontosabb és hasznosabb. Mielőtt elindulnál, fontos, hogy leírd azokat a fontos címeket, telefonszámokat, amikre vész esetén szükséged lehet.

#strand
2021.07.21.

Biztonsági ötletek strandoláshoz

Minden nyáron ezrekre vigyáznak a strandokon, tengerpartokon a vízimentők. Hogy a víz mellett is biztonságban legyél, érdemes tájékozódnod a rád leselkedő veszélyekről. Az alábbi egyszerű tippek követésével elkerülheted őket.

#klímaváltozás
2021.07.01.

A túlfogyasztás napja

Te tudod, mikor van a túlfogyasztás világnapja? Minden évben más időpontban - attól függően, hogy az emberiség fogyasztása mikor lépi túl azt a szintet, amit a Föld egy év alatt képes újratermelni, illetve a fogyasztásunkkal járó kibocsátást elnyelni.

Környezetbarát testedzés
#környezetbarát
2021.06.14.

Környezetbarát testedzés

Az életben, mint tudjuk, nem boldogít a pénz, sokkal fontosabb értékeink is vannak. Az egyik az egészséges életmód, a másik a Földünk megóvása az utókor számára. Miért ne tehetnéd egyszerre a kettőt?

#vegyszer
2021.06.08.

Rebeka kipróbálta: tippek a vegyszermentesség jegyében

Az ember sokszor nem törődik a szépségápoló szerek minőségével, és károsító hatásával. Sok ember ezen akarja megspórolni a pénzt, és bele sem gondol, hogy a vegyszerek és egyéb káros anyagok milyen súlyos problémát okozhatnak 10-20 év múlva. Ami a bőrön át felszívódik, az eljut a testünk minden részébe a vér útján. Elsősorban persze látható jelei lesznek a túlzásba vitt kencehasználatnak (például : ekcéma) , de akár rákos megbetegedés is lehet a vége.

#környezetvédelem
2021.04.23.

Te miért műanyagot használsz?

A tízórait csomagolod, kiflit veszel a boltban, táskába dobod az edzőcipőt…. Te miért műanyag tasakot használsz? A válasz egyszerű, mert a műanyag mindig kéznél van, praktikus, tiszta, olcsó megoldás, ha csomagolásról, tárolásról van szó. Igen: ezt vallják a gyártók is.

#légi felvétel
2021.04.06.

A National Geographic Magyarországról forgatott

A National Geographic Európa a magasból című sorozatában bemutatja Magyarországot, mégpedig felülről! Lenyűgöző légi felvételeket láthatunk többek között a Hortobágyról, a budapesti háztetőkről, a Szigligeti várról, a Balatonról, a Bokodi-tóról és Szentkirályszabadjáról is. A Magyarországról készült epizódot levetítik harminc országban!