Betegségek

#Betegségek

1303 db cikk a témában

#szív
2012.03.14.

Az autózás és tévénézés növeli az infarktus kockázatát

Sokan úgy vélik, hogy a szívroham gyakorisága döntően az örökletes tényezőktől, a bőrszíntől vagy a földrajzi környezettől függ, ám egy világméretű vizsgálat tanúsága szerint az előbbieknél nagyobb szerepe van az ülő életmódnak. Nemzetközi kutatócsoport 52 országban gyűjtött adatait az European Heart Journal februári száma közölte.

#répa
2012.03.10.

Répaszínű fiú

Bőrszínt vált egy hároméves brit fiúcska: szinte rikítóan narancssárga lesz, ha túl sok sárgarépát eszik.

#rák
2012.03.07.

Lehet gyerekem a rákkezelés után?

Talán eszedbe jutott már, hogy egy nap szülő szeretnél lenni. De elgondolkoztál már azon, hogy a rákkezelésed hogyan befolyásolja a lehetőséget, hogy valamikor csemetéd szülessen?

#rák
2012.03.01.

Tudj meg többet a rákról!

A rák egy gyűjtőnév, ami több mint 100 betegséget tartalmaz, melyekben a sejtek kezdenek kinőni az egészséges szabályozás ellenőrzése alól a test egy bizonyos részén. Bár sokfajta rák létezik, mind azzal kezdődik, hogy a rendellenes sejtekre nem hat többé a szervezet irányítása. Kezelés hiányában halálhoz is vezethet.

#fulladás
2012.02.29.

Megmentette legjobb barátja életét a negyedikes fiú

Az iskolájában hősként tekintenek arra a negyedikes kisfiúra, aki megmentette legjobb barátját. A 10 éves Carter Helt kitüntetést kapott, mert gyors közbelépésével megmentette barátja életet, aki rosszul nyelt le egy keménycukorkát, s emiatt majdnem megfulladt.

#sí
2012.02.27.

Síelés: Egyedül soha!

Nem tudott lefékezni Gerlitzen síterepén az a 12 éves magyar lány, aki egy iskolai sítáborban vett részt Ausztriában. A lejtő végén nagy sebességgel a kassza faépületének csapódott, nem tudták megmenteni az életét.

#orditronic
2012.02.15.

Ha kiabálsz, egészségesebb lehetsz?

A magyar nyelvben számos olyan kifejezés van, amely arra utal, hogy a lelki feszültségtől ordítással meg lehet szabadulni. Gondoljunk itt olyanokra, mint a “boldogságtól ordítani tudna” vagy a “világba kiáltja a fájdalmát”.

#antibiotikum
2012.02.15.

Hogyan hatnak az antibiotikumok?

A vírusos megbetegedéseket nem szabad antibiotikumokkal kezelni, de a baktériumok okozta fertőzések ellen kétségtelen ezeknek a szereknek a hatékonysága.

#számítógép
2012.02.09.

Internetes játékba halt bele, 9 óra múlva vették észre

Megdöbbentő eset: egy fiatal tajvani internetező több mint kilenc órája halott volt, mire bárki is észrevette volna. A 23 éves ChenRong-yu szívroham miatt hunyt el, mivel már egyhuzamban 23 órája játszott egy internetes játékkal, a League of legends-szel.

#reflux
2012.02.09.

Szájszag és savas reflux

Ha rendszeres fogmosás mellett is kellemetlen szájszagod van, fordulj orvoshoz, mert a panaszod hátterében komoly egészségügyi probléma is állhat.