Betegségek, vírus

#Betegségek #vírus

88 db cikk a témában

#fertőzés
2015.06.16.

Hogyan előzzük meg a fertőzéseket nyaralás során?

A nyári szünidőben útra kelünk, és akár a világ egy-egy távoli pontjára szervezzük nyaralásunkat. Ismeretlen terepen nemcsak kalandok és életre szóló élmények várnak ránk, hanem olyan kórokozók is, amelyek komoly egészségügyi problémát okozhatnak.

#asztma
2015.01.23.

Gyerekkori asztma

Vajon ha gyermekkorban találkozik a szervezetünk bizonyos kórokozókkal, az segíthet megelőzni az asztmát?

Szeborreás keratózis: csúnya, de nem veszélyes bőrprobléma
#bőr
2014.10.11.

Szeborreás keratózis: csúnya, de nem veszélyes bőrprobléma

Jellemzően barnás esetleg szürkés színű, megvastagodott, száraz felszínű bőrképlet az úgynevezett szeborreás keratózis, amely sokakat zavarhat, különösen, ha az arcon vagy más látható testrészen jelenik meg. Dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyásza arra figyelmeztet, hogy bár nem rosszindulatú az elváltozás, de rendszeres kontrollt igényel.

#rák
2014.10.08.

Fertőzések és láz rákos betegnél

A fertőzéseket nem szabad félvállról venni, különösen akkor, ha rákos betegségben szenvedsz. A fertőzések leggyakoribb jele a láz. Ezért ha lázad van, hívd az orvosodat! Elmondjuk, miért.

#hpv
2014.06.30.

Hogyan védekezz a méhnyakrákért felelős HPV-vírus ellen?

Bár a méhnyakrákért felős HPV-fertőzések 90 százalékával a szervezet általában két éven belül megbirkózik, a maradék 10 százalék komoly veszély forrása lehet. A védőoltás azonban bárki számára elérhető. Aki kéri, három oltással szinte teljes védettséget kaphat a méhnyakrák kialakulásáért felelős HPV-vírus ellen.

#tetanusz fertőzés
2014.03.05.

A tetanusz fertőzés

A mindennapi életünk során könnyen szerezhetsz olyan sérüléseket, melyek később elfertőződhetnek. Az ilyen fertőzések neve a tetanusz, vagy másnevén merevgörcs, amely a vázizmok tartós, görcsös megfeszülésével jár.

#utazás
2013.07.17.

Utazás és egészség: nem csak az oltás fontos

Az utazók számára gyakran jelentenek erőpróbát az országok közötti kulturális, higiénés, etikai és gazdasági különbségek. Nem csak az egészségi problémák – mint például a gyomor-bél panaszok, a láz és a fertőzések – elkerülése fontos. Előzetesen tájékozódni kell a célországra jellemző szokásokról, kultúráról, életmódról és politikai helyzetről.

#tömegkölekedés
2013.06.10.

Ha buszon utazol, kisebb eséllyel kapod el az influenzát

Az uralkodó nézettel ellentétben a tömegközlekedés nem melegágya a fertőző betegségek terjedésének, sőt: használói kisebb arányban betegednek meg influenzától, mint például az autóval közlekedők.

#különös betegség
2013.02.23.

Különös, sosem hallott betegségek

A korábban ismeretlenül hangzó kergemarhakór, az SARS és a madárinfluenza ma már az újságok főcímein gyakran szereplő betegségek. Ám léteznek olyan szörnyű, vagy épp megmosolyogtató tünetekkel járó furcsa kórképek, melyekről bizonyára sokan nem hallottunk.

#influenza
2013.02.13.

Interneten is terjed az influenza

Arról, hogy merre és milyen gyorsan terjed az influenza, nem csak a hivatalos közleményekből tájékozódhatunk. Az is jól jelzi, hogy egy adott napon hányan keresnek rá az interneten az influenza kulcsszóra. A KamaszPanaszon is érzékelhető, hogy Magyarországon terjed a járvány.

#fejfájás
2013.02.13.

Fejfájás és hormonok: Mi az összefüggés?

A lányoknak egészségügyi szempontból vannak előnyeik a fiúkkal szemben, de nem akkor, mikor a fejfájás – különösen migrén – jön szóba. De szerencsére van segítség.