Lélek

#Lélek

1436 db cikk a témában

Adventtől vízkeresztig - Érdekes szokások és legendák
#karácsony
2021.12.02.

Adventtől vízkeresztig - Érdekes szokások és legendák

A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik, így minden évben már ekkor elkezdődik a nagy várakozás, készülődés az év legnagyobb, legmeghittebb ünnepére. Advent a karácsony előtti negyedik vasárnappal veszi kezdetét, és karácsonyig tart. VII. Gergely pápa volt az, aki négyben határozta meg az adventi vasárnapok a számát.

Sok az önsértő fiatal
#szorongás
2021.11.23.

Sok az önsértő fiatal

Teltházzal működik a Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Kórház és Szakambulancia. Idén a 2019-es, vagyis COVID előtti őszi időszakhoz viszonyítva 40 százalékkal emelkedett az esetek száma.

Internetfüggő lettél?
#internet
2021.11.18.

Internetfüggő lettél?

A legtöbben el se tudjuk képzelni az életünket internet nélkül: a tanulás, munka, másokkal való kapcsolattartás elengedhetetlen eszköze lett. Az internetezés azonban átcsaphat káros függőségbe is.

Kritikus helyzetek a családban
#család
2021.11.10.

Kritikus helyzetek a családban

Minden család egyedi és különleges. Nem számít, hogy milyen összetételű családban élsz, anyukád és apukád békében együtt vannak, vagy elváltak, a nagyszüleid nevelnek-e vagy esetleg van egy mostohád, mindenhol vannak problémák. Cikkünkben összeszedtünk pár tanácsot neked, hogy a nehéz családi időszakokat könnyebben át tudd vészelni.

#szerelem
2021.10.29.

Mit ne tegyél, amikor szerelmes vagy?

A szerelem lehengerlő érzés. Ha valaki szerelmes, kicsit mindig másképp viselkedik, mint egyébként. De van néhány olyan dolog, amit még ebben a rózsaszín felhős állapotban sem szabad elkövetni!

Miért fojtjuk el érzelmeinket?
#elfojtott érzelmek
2021.10.25.

Miért fojtjuk el érzelmeinket?

Egy átlagos élet során egy ember gyakorta szeretné kifejezni az érzelmeit! Csakhogy megakadályozza benne az a társadalmi, családi minta és elvárás, amelyet gyermekkorunktól hallunk és tanulunk. Emiatt aztán később csak nagyon nehezen tudunk megszabadulni a lelki terhektől, amelyeket a ki nem mondott gondolatok, érzések okoztak.

#randi
2021.10.23.

El fog hívni egy második randira?

Két hete fantasztikus randin vettél részt, de azóta nem került szóba a második randi? Azon gondolkozol, vajon el fog-e hívni, és mikor?

#hobbi
2021.10.19.

7 hobbi, amely okosabbá tehet

Mindenkinek megvan a saját hobbija és szenvedélye, kedvenc játéka, vagy éppen szórakozási formája, amit örömmel csinál, amikor csak alkalma van rá. Néhány ember imád úszni, vannak, akik rajonganak a sakkozásért, amíg mások csak egy jó filmet akarnak megnézni. Akárhogy is, elgondolkodtál már azon, hogy néhány hobbi fejleszti a kognitív képességed és a memóriádat is?

Testvérharc: ha nem jössz ki a tesóddal...
#testvér
2021.10.14.

Testvérharc: ha nem jössz ki a tesóddal...

Vajon ki az az ember, akit egész életen át ismerni és szeretni fogsz? Az, aki valószínűleg életed eddigi fontos eseményeinél is mindig ott volt, veled nőtt fel, játszott, sírt, bulizott... és követett el hibákat, mint akárki más: a testvéred.

#vágy
2021.10.08.

A vágy hiánya

Mindenki másra vágyik. Van, amikor konkrétan meg tudjuk fogalmazni vágyaink netovábbját, van, hogy nincsenek rá szavaink, csak egy mélyről jövő sóvárgás - talán egy hiányzó puzzle-darab - az, amit érzünk.

#olimpikon
2021.10.06.

6 dolog, amit megtanulhatunk az olimpikonoktól

Az olimpiai atléták inspirálhatnak bennünket megszállott fegyelmezettségükkel, és természetes tehetségükkel, amint rekordokat döntögetnek, egyre gyorsabban, magasabban és távolabb jutva. Lelki bátorítást nyújthatnak mindannyiunknak, hogy újabb kihívások elé nézzünk. Mi az a 6 dolog, amit biztosan megtanulhatsz tőlük?