Lélek

#Lélek

1435 db cikk a témában

#érzés
2015.10.12.

Flow-élmény: az összhang érzése

Érezted már úgy, hogy megszűnik az idő, a tér, eltűnnek a gondok és teljesen belefeledkezel valamibe, ami számodra fontos, ami jóleső érzéssel töltött el? Ezt nevezik flow-élménynek.

#pihenés
2015.10.06.

11 egészséges módszer, hogy megnyugodj

Mindenkinél elszakadhat néha-néha a cérna. Vannak olyan napok, amikor nem sok kell és betelik az a bizonyos pohár, a düh pedig rögtön elönt, ráadásul ez kihat az egész napodra. Ideges lehetsz a suli miatt, stresszelhetsz a jövőd miatt, máskor a párkapcsolatod okozhat feszült pillanatokat. Hogyan kezeld a helyzetet?

#tudat alatt
2015.10.03.

Mi van a tudat alatt?

Freud, a pszichológia tudomány atyja megfosztotta az embert attól a nagyszerű képtől, hogy a természet felett állunk. Darwinnal együtt bebizonyosodott, hogy közeli kapcsolatban állunk az állatvilággal. De akkor mitől is vagyunk olyan különlegesek, mi emberek?

#stressz
2015.09.28.

5 meglepően hatékony tipp a stressz kezelésére

A modern világban számtalan, hosszútávon ható érzelmi és pszichológiai stressz ér bennünket - pénzügyi gondok, munkahelyi, iskolai és családi követelmények -, amik miatt folyamatosan készenlétben kell lennünk, stresszelünk. Íme, 5 meglepő, ám igen hatékony módszer a feszültség enyhítésére!

#énkép
2015.09.12.

Hogyan fejleszthetem az énképem?

Az énkép nem arról szól, hogy hogyan nézel ki, hanem, hogy hogyan érzed jól magad úgy, ahogy kinézel. Íme, néhány dolog, amit megtehetsz magadért, a jobb közérzetért, a nagyobb önbizalomért.

50 klasszikus mű, melyet érdemes elolvasnod
#klasszikus
2015.09.08.

50 klasszikus mű, melyet érdemes elolvasnod

Manapság a fiatalok nem különösképpen érdeklődnek az irodalmi művészetek iránt, illetve nem ápolják azokat. Nem tudják értékelni a drámai esztétikát és az irodalom szépségét. A legnagyobb művek és sok más írásos munka büszkén kiállja az idő próbáját és az iskolai, egyetemi tantervben mai napig szerepelnek. Szeptember 8-án van az Olvasás Világnapja.

#suli
2015.08.31.

Vissza a suliba: azért nem dől össze a világ

Újra itt az iskolaidő! Valószínűleg izgatott vagy és lehet egy kicsit szomorú is, hogy vége a nyárnak. Néhány tanuló ideges, vagy egy kicsit fél az iskola első napján, az összes új dolog miatt. Szerencsére ezek az „új” aggodalmak csak kis ideig maradnak meg. Nézzük csak, mit is tartogathat még az iskolakezdés.

Ezt művelték velem a drogok
#drog
2015.08.26.

Ezt művelték velem a drogok

25 éves srác vagyok. 7 évig drogoztam és 9 évig voltam alkoholista. 15 évesen már egyedül töményeztem suli előtt. 13 éve dohányzom (édesanyám halála óta), de már egész gyerekkoromban is voltak depresszív gondolataim.

#vásárlás
2015.08.12.

A takarékos vásárlás szabályai

Vannak dolgok, melyekre igazán szükséged van, és vannak olyanok, amikre nagyon vágysz. A többi pedig véletlenül vándorol a kosaradba a délutáni bevásárlótúra során, hiszen a divatos dolgok közt bóklászva csak megvesz az ember néhány olyan haszontalan dolgot, ami nélkül - valljuk be - még lehet élni.

#kitűzött célok
2015.08.07.

Hogyan érd el céljaidat?

Mindenkinek vannak céljai. Mik a tieid? Le szeretnél adni 6 kilót? Visszanyerni az alakodat? Helytállni a suliban? Keresni egy kis zsebpénzt? Íme, szakértők által ajánlott stratégiák a céljaid felállításához, és ahhoz, hogy el is tudd érni őket.

#önostorozás
2015.08.02.

7 tipp, hogy magabiztosabbá válj

Te is a legjobb akarsz lenni, noha még fogalmad sincs, ki is vagy igazán? Egyes tulajdonságaidat egyenesen utálod? Hogyan hozhatod ki magadból a legtöbbet, ha nem vagy megelégedve magaddal, nem mindig szereted önmagad?

#drog
2015.07.31.

Nem vagyok függő, csak szeretem a füvet

A szerkesztőségünkbe érkezett egy levél, amelyben egy tizenéves leírja történetét. Hogyan kezdődött a viszonya a fűvel, hogyan vált rendszeres használóvá. Konkrét kérdést nem tett fel nekünk, de leírja, hogy ő magát nem tekinti függőnek, mert rendelkezik akaraterővel, ha úgy adódna, le tudna állni. Biztos?

#terhes
2015.07.31.

Tini terhesség: mit tehetsz?

Tizenévesen az ember azt gondolja: a világ csak arra vár, hogy meghódítsa. S bár mindenki hallott teherbe esett tinikről, azt gondoljuk, velünk ez soha nem történik meg. De mi a teendő akkor, ha mégis?

#test
2015.06.16.

Az igazság a fiúk testképéről

Az emberek úgy gondolják, hogy a fiúk nem töltenek sok időt a tükör előtt. Azonban ez nem feltétlenül igaz. A fiúk nagy része igenis sok időt fordít a külsejére, esetenként pedig nagy problémájuk az énkép megfelelő kialakítása, a róluk keltett jó benyomás fenntartása.