Lélek

#Lélek

1435 db cikk a témában

#mentalista
2014.12.04.

Mentalista, mentalizmus, mentalizáció?

Mi is az a mentalizmus? Kit nevezünk mentalistának? Mi a különbség Sheldon Cooperre és Patrik Jane karaktere között? A két karakter két igen ismert sorozat főszereplőjeként tűnt fel. Mindkettőjük viselkedése ámulatba ejt minket, de más okból: talán nehezen érthető, hogy Sheldon miért nem érti az iróniát, ha zseni, és honnan tudja megjósolni az emberek viselkedését Patrik Jane?

#düh
2014.12.02.

Emészt a düh és a harag?

Nincs ember a világon, aki még nem haragudott volna meg valami miatt. Abban különbözünk, hogy hogyan kezeljük dühünket. Vannak olyanok, akik egy legyintéssel elintézik a problémát, mások viszont egy apróság miatt is a falat püfölik.

#pszichológia
2014.11.24.

Ki volt Sigmund Freud?

Ha valaki meghallja azt, hogy pszichológia vagy pszichológus, már azonnal be is ugrik neki Freud neve. El lehet csípni olyan megjegyzéseket is, mint az, hogy "freudi elszólás volt…" Ki volt Freud? Miért olyan fontos, hogy szinte mindenki hallotta már a nevét?

#szülő
2014.11.22.

Szigorú szülők

Bár minden gyerek azt hiszi, hogy a szülei túlságosan is szigorúak, mégis létezik egy vonal, amelyet ha átlépnek, akkor az már nem normális viselkedésre utal.

#testbeszéd
2014.11.21.

Testbeszéd: a lelked tükre

Az emberi kommunikáció nagyobb hányadát a testbeszéd teszi ki. Ahogyan állsz, ahogyan a lábaidat keresztbefonod, a fejtartásod, a kézmozdulataid, a mosolyod - üzenet a külvilág számára. Most következő cikksorozatunkban sorra vesszük a legalapvetőbb metakommunikációs jeleket.

#lélekgyógyászat
2014.11.16.

Amikor a lelkünk fáj, de a test beteg

Egyre nagyobb teret kap a lélekgyógyászat az orvoslásban. A test és a lélek kapcsolata sokkal erősebb, mint azt gondolnánk. Pedig azt már Freud is mondta: az elfojtott tartalmak utat keresnek, hogy a felszínre törjenek. Ekkor a test tünetei beszélnek helyettünk.

#randi
2014.11.12.

8 jel, hogy ideje továbblépni

Elgondolkodtál már valaha azon, hogy boldogtalan vagy rossz kapcsolatban élsz-e? Vizsgáld meg magadban az alábbi 8 jelet, hogy megtudd, eljött-e az ideje a továbblépésnek, és érdemes-e véget vetned a kapcsolatodnak.

#játékgép
2014.11.12.

Játékfüggőség: lehet betegség!

Zoltán 3 éve tiszta, azaz már nem szerencsejátékozik, a Névtelen Szerencsejátékosok (GA) tagja. Néhány hete elment egy játékterem előtt, villogtak a megnyerhető pénzösszegek, de nem érdekelte. Azelőtt egész nap stresszes volt, számolta a pénzét, rosszul aludt el. Van kiút, de a nulláról kell mindent elkezdeni.

#osztálytárs
2014.11.09.

Világjáró pszichológus: ismerkedési szokások a világban

Itthon és más, modern társadalmakban, a fiatalokat foglalkoztató szinte legfontosabb téma az ismerkedés. Tetszem-e neki, hogyan szólítsam meg, miről beszélgessünk, és más, hasonló kérdések várnak megválaszolásra.

#randi
2014.11.08.

Randi szabályok – első randisoknak

Az első randi soha sem tartozott a legmegnyugtatóbb dolgok közé. Nem kell külön stresszelni, lesz az magától is. Most az első randisoknak szeretnék segíteni, nekik érdemes elolvasni ezt a cikket, mely a randi 7 alapelvét taglalja!

#halál
2014.11.01.

Hogyan éld túl a szülő elvesztését?

Hidd el, tudom milyen az, ha mélyponton vagy, főleg ha az anyukádat, apukádat vagy közeli hozzátartozódat vesztetted el, és az ismerőseid úgy próbálnak segíteni, hogy megmondják, mit olvass, egyél, hogyan tereld el a gondolatodat futással, jógázással vagy meditációval, és hogy kivel beszélgess. Te meg csak ezt gondolod: ,,Igen persze. Jelenleg ezek közül semmi sem érdekel. Csak hagyj az ágyamban feküdni egyedül, oltsd le a lámpát és csukd be az ajtót, ha kimész.”

Hogyan beszélj egy sráccal, és érd el, hogy kedveljen
#csók
2014.10.26.

Hogyan beszélj egy sráccal, és érd el, hogy kedveljen

Szeretnéd tudni, hogy hogyan beszélj úgy egy sráccal, hogy megkedveljen? Sok lánynak okoz fejtörést, hogy egy beszélgetés során miről is társalogjon egy sráccal. Pedig ha azt akarod, hogy megkedveljen, akkor többről van szó, mint egyszerű szavakról.

#randi
2014.10.25.

7 jel, ami arra utal, hogy szakítanotok kell

Szakítani nehéz, de létezik néhány jel, ami arra utal, hogy itt az ideje kilépni egy kapcsolatból. Néha egyszerűen csak nem akarod meglátni a jeleket, ám ha az alábbi jelek közül többet is tapasztalsz, az arra utal, hogy magad mögött kell hagynod a kapcsolatot.

#randi
2014.10.22.

Hogyan verd ki őt a fejedből?

Fájdalmas és nehéz helyzet, amikor valaki, aki tetszik nekünk, akivel együtt voltunk sokáig, már nem vesz rólunk tudomást. Még megerőltetőbb rávenni magunkat arra, hogy ne gondoljunk folyton rá és az együtt töltött szép napokra.

#randi
2014.10.20.

7 kérdés, ha a szakítást fontolgatod

Egy szakítás a legtöbb esetben a kapcsolat visszafordíthatatlan végét jelenti - ezért is fontos, hogy feltegyél magadnak néhány fontos kérdést, mielőtt szakítasz.