Lélek

#Lélek

1435 db cikk a témában

#depresszió
2014.04.01.

Depresszió: ha a szülőkkel való beszélgetés nem segít

Nemrég beszélgettél a szüleiddel a depresszióról, részletesen elmesélted nekik, hogy mit érzel, mi bánt, mi okoz problémát, mégsem érzed, hogy javulna az állapotod? Mit kell tenned, ha a szüleid nem tudnak segíteni a gyógyulásban?

#szülő
2014.03.27.

Ha idősebb fiúval jársz

Nem érted, hogy miért van úgy kiakadva az anyukád, csak mert a srác, akivel randizol már jócskán elmúlt 20 éves? Mi lehet ebben a helyzetben, ami ennyire nem tetszik a szülőknek? Csak ők reagálják túl, vagy tényleg veszélyt jelent rád a dolog? Nos, ebben a helyzetben, a pszichológusok szerint, tényleg van ok az aggodalomra.

#pszichológia
2014.03.23.

Világjáró pszichológus: Félelmetes felnőttkor?

A hagyományosan 12-14 éves kortól nagyjából 18 éves korunkig tartó kamaszkor átmenetet képez a gyermekkorból a felnőtt létbe. Mint minden nagyobb életszakasznak, a kamaszkornak is megvannak a maga kihívásai, feladatai. Az utóbbi évtizedekben a kamaszkor időszaka meglehetősen meghosszabbodott, megsokasodtak a kamaszkorral együtt járó kihívások is. Az elhúzódó kamaszkor egy világlátott pszichológus szemszögéből.

Közösségi oldalak: ami előny, az hátrány is lehet!
#Közösségi oldalak
2014.03.21.

Közösségi oldalak: ami előny, az hátrány is lehet!

Aki nincs fent valamelyik közösségi oldalon, az tulajdonképpen nem is létezik – fogalmazta meg frappánsan egy kamasz. Igaza van? Tényleg lemarad, aki kimarad? Erről, valamint a közösségi portálok hatásairól kérdeztük Tari Annamáriát, a Z generáció könyv szerzőjét, ismert pszichoterapeutát.

#író
2014.03.20.

Ne félj! - A KamaszPanasz Írópályázatára készült mű

Egy átlagos nap volt. Egy teljesen átlagos nap. Pont, mint a többi. Anya felkeltett, megmosdatott, felöltöztetett és megetetett... A novella a KamaszPanasz Írópályázatára íródott. Írj te is novellát, verset, cikket, és nyerj 30 ezer forint értékű könyvutalványt, valamint rendszeres publikálási lehetőséget a KamaszPanaszon!

#boldog
2014.03.20.

Mi a boldog élet titka?

Boldogságunk nem csak környezetünkön és életünk eseményein múlik, mi magunk is tehetünk annak eléréséért. Ma van a Boldogság Világnapja.

#családterápia
2014.03.12.

Mi az a családterápia?

A különböző terápiák és tanácsadások egyre elterjedtebbé válnak: egyéni terápia, csoportos önismeret, pszichodráma, pszichoanalízis, kognitív terápia, autogéntréning és még folytathatnánk a felsorolást. Mi a családterápia? Miben különbözik más módszerektől?

#író
2014.03.08.

Reménytelenség - A KamaszPanasz Írópályázatára készült mű

Kínok közt gyötrődve ülök a sötétbe. Szememből könny csorog, egyedül vagyok... A vers a KamaszPanasz Írópályázatára íródott. Írj te is novellát, verset, cikket, és nyerj 30 ezer forint értékű könyvutalványt, valamint rendszeres publikálási lehetőséget a KamaszPanaszon!

#író
2014.03.04.

Táncolni - A KamaszPanasz Írópályázatára készült mű

Szeretni a tábortűz festette fekete fellegeket az égen, Meghalni minden egyes röppenő lépésben... A vers a KamaszPanasz Írópályázatára íródott. Írj te is novellát, verset, cikket, és nyerj 30 ezer forint értékű könyvutalványt, valamint rendszeres publikálási lehetőséget a KamaszPanaszon!

#pszichológia
2014.03.04.

Világjáró pszichológus: Mi a baj a magyarokkal?

Mi, magyarok hajlamosak vagyunk magunkat, a helyzetünket, a jövőnket, az egész életünket sokkal rosszabb színben látni, mint ami a valóság. Hogyan lehetséges az, hogy míg több kontinens lakosságánál jobban élünk, az optimizmust tekintve a lista végén foglalunk helyet? Vélemények és tapasztalataok a magyarokról egy világlátott pszichológustól.

#író
2014.03.03.

Rémálom - A KamaszPanasz Írópályázatára készült mű

Az ég fokozatosan ébenfeketévé vált, csak a hold fénye világította meg a kisváros kihalt utcáit. A kísérteties csendet lépések zaja törte meg... A novella a KamaszPanasz Írópályázatára íródott. Írj te is novellát, verset, cikket, és nyerj 30 ezer forint értékű könyvutalványt, valamint rendszeres publikálási lehetőséget a KamaszPanaszon!

#álom
2014.03.03.

Hogyan váltsd valóra az álmaid?

Minap egy fiatal lányt kérdeztem, hogy miért tanul kozmetikusnak. A válasza az volt, hogy édesanyja és nővére is fodrász, és az az álmuk, hogy nyitnak egy szépségszalont. És neked mi az álmod? - kérdeztem vissza. - Cukrászat - válaszolta a lány.

#szülő
2014.03.01.

Hogyan kezeld a szülői nyomást?

A szülők jók abban, hogy nyomást gyakoroljanak a gyerekeikre. Van valami – legyen az akár az engedélyük, a megfélemlítés vagy az ellentétes-pszichológia -, ami lehetővé teszi számukra, hogy elijesszék a gyermeküket attól, amit csinálni akar.

#író
2014.02.27.

Valakihez - A KamaszPanasz Írópályázatára készült mű

Sápadt vagy, megint rosszul aludtál. Pedig sokszor mondtam már neked, hogy kevesebbet kéne idegeskedned... A novella a KamaszPanasz Írópályázatára íródott. Írj te is novellát, verset, cikket, és nyerj 30 ezer forint értékű könyvutalványt, valamint rendszeres publikálási lehetőséget a KamaszPanaszon!