Lélek

#Lélek

1435 db cikk a témában

#iszlám
2013.11.13.

Világjáró pszichológus: az iszlám nők öltözködése

Minden más vallásnál könnyebben felismerhetőek az iszlám hit női követői, mégpedig a ruházkodásukról. Testük különböző részeit kendővel, egyéb nagy anyag-darabokkal fedik, van, hogy csak a fejüket, de szélsőséges esetben a szemük sem látszik ki a lepel alól.

#anyu
2013.11.11.

Anyu rákos: hogyan segíthetnék?

„Azt hallottam, hogy a pozitív hozzáállás nagyon fontos a rák gyógyításában, de az anyukám, akinek tüdőrákja volt, nagyon negatív, kedvetlen és sokat sír. Milyen dolgokat tudok neki mondani, hogy segítsek neki jobban érezni magát?”

#barát
2013.11.10.

Az exem vissza akar kapni!?

Kedves Szakértő! A volt barátom teljes mértékben meg van róla győződve, hogy halálosan szerelmes belém! Már körülbelül egy éve, hogy szakítottunk, de azt mondta, hogy ez volt élete eddigi legnagyobb hibája.

#facebook
2013.11.08.

7 érdekes tény a közösségi portálokról

A 12 évesnél idősebb amerikaiak több mint fele fent van a Facebookon - ez nem meglepő, a hatalmas társadalmi hálózat forradalmasította a társadalomkutatók magatartási és elemzési kutatásának módját.

#skizofrén
2013.11.07.

Skizofrénia: tünetek és kezelés

A skizofréniával együtt élni nem egyszerű, és sokszor a család is nehezen tudja kezelni a betegséget. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy egyes viselkedésbeli zavarokat mi okozhat. Íme, néhány tudnivaló a betegség okairól, a tünetekről, és a diagnosztizálásról.

#szakítás
2013.11.07.

10 dolog, amiből tudod, hogy túl vagy az Exeden

Már 4 hónapja jártam egy sráccal, akit igazán szerettem, amikor egyszer csak vége lett, -teljesen feldúlt a dolog. Így hát elkészítettem ezt a kis listát, barátok és tinédzserek segítségével, hogy te is tudd, mikor vagy túl az Exeden.

#halál
2013.11.01.

Meghalt a barátnőm. Hogyan dolgozzam fel a gyászt?

A halálnak, a szakításnak, a baráti kapcsolatok megszakadásának a közös gyökere a veszteség élménye. Ezért nagyon fontos, hogy amit veszteségként élsz meg, képes legyél feldolgozni és elengedni, ne pedig tüskeként maradjon benned. Az egyik módszer, hogy kiírd magadból, ami benned van. Ezt tette Péter is.

#barát
2013.10.30.

Mit ne tegyél a barátoddal?

Barátokra szükséged van, de csak akkor vannak melletted, ha megbecsülöd őket. Ha nem akarod elveszíteni őket, sose tedd a következőket!

Abuzív, agresszív viselkedés a párkapcsolatban
#randierőszak
2013.10.29.

Abuzív, agresszív viselkedés a párkapcsolatban

Erika nem tudta kiverni a fejéből a középiskolai barátját - még a ballagás után sem. Kísértette őt a rémálmaiban, még miután elköltözött és nevet változtatott is. Azt mondja, akkor is az önkényeskedés emlékével ébredt, amivel a fiúnak még az elméjébe is sikerült beférkőznie.

#siker
2013.10.27.

A család a tini siker kulcsa

Egy új tanulmány szerint azok a gyerekek, akiket csak az egyik szülőjük nevel, de stabil körülmények között, általában nagyobb sikereket érnek el, mint azok, akiket két szülő nevel, de instabil környezetben.

#történelem
2013.10.23.

Hogyan hat rád a múlt?

Identitásunk ezernyi összetevőből áll össze, nemzeti identitásunk pedig ennek az egyik eleme. Hogyan hat rád a nemzeti identitás? Hogyan befolyásolja a te saját életedet a történelem?

#önbizalom
2013.10.22.

Hogyan növeld az önbizalmadat?

Mindannyian emberek vagyunk, és vannak hibáink. Még ha a fizikai megjelenésed vagy szociális képességeid nem is olyanok, mint amilyeneket kívánsz, ez nem jelenti azt, hogy kevesebbet érsz, mint bárki más, vagy ne lehetne okod arra, hogy higgy magadban. Cikkünkben az önbizalom fejlesztéshez adunk tippeket.

#iszlám
2013.10.18.

Világjáró pszichológus: a nők helyzete az iszlámban

Ha csak felszínes ismeretekkel rendelkezünk az iszlám kultúráról, könnyedén megsajnálhatjuk az ott élő néket, azt gondolván, milyen elnyomott sorban tengetik szerény, kendő mögé bújtatott életüket. Amikor viszont a mélyére nézünk a valóságnak, azt lájuk, hogy korántsem ilyen sanyarú a helyzet, az iszlám nők igenis hatalommal és saját döntési joggal rendelkeznek.