Lélek

#Lélek

1435 db cikk a témában

#harcos
2013.06.28.

A benned szunnyadó harcos

Kissé sablonosnak tűnhet a cím első olvasatra, pedig sokkal komolyabb tartalmat rejt, mint azt előre is gondolnád. De milyen harcosról is van itt szó? És miért szunnyadna éppen benned?

#szerelem
2013.06.24.

Találd meg önmagad egy kapcsolatban!

Egy jó kapcsolat az egekig repíthet, de teljesen össze is törhet. Hogyan tarts fenn egy kapcsolatot úgy, hogy ne veszítsd el önmagadat sem? Cikkünkben válaszokat találsz a kérdésre.

#zaklatás
2013.06.11.

Mondj nemet a netes zaklatásra!

Bántó, zaklató üzeneteket kapsz? Vagy a barátodat bántják a Facebookon? Eleged van abból, hogy nem csak az iskolában zaklatnak, hanem már a neten is? Tegyél ellene!

#boldogság
2013.05.18.

Mi tesz boldoggá egy srácot?

Nos, ha elsőre azt gondoltad, hogy a buli és a haverok, akkor nem is jársz olyan messze az igazságtól. De hogy valójában pontos és átfogó képet adjunk a pasik szokásairól, egy nemrégiben készült tanulmány eredményeit szeretnénk megosztani veled.

#internetes zaklatás
2013.05.07.

Értsünk szót – Állítsuk meg az internetes zaklatást konferencia

Manapság rengeteget hallani különböző zaklatásokról, főleg a fiatalok körében. A zaklatás egy új fajtája, amiről talán igen kevesen veszünk tudomást, az nem más, mint a cyberbullying, vagyis az interneten történő bármiféle lelki bántalmazás, megalázás, testi bántalmazással való fenyegetés és sorolhatnánk. Akárki áldozatul eshet egy ilyen zaklatásnak, és bárkiből válhat "bully", vagyis zaklató. Ez a téma még olyan friss, hogy a szakértők sem tudnak róla annyira sokat.

#szülő
2013.04.30.

Szigorú szülők szelídítése

Néha a szülők szabályokat állítanak fel, mivel féltik a gyermekeik biztonságát. Úgy gondolják, csemetéik képtelenek minden szituációban józanul dönteni, vagy a követelményeknek nem tudnak megfelelni. Esetleg éppen ellenkezőleg: a legjobbat akarják belőlük kihozni.

#szerelem
2013.04.26.

Segítség, beleszerettem a legjobb barátomba!

Mi tévő légy, ha beleszerettél a barátodba? Ha már fordult veled elő olyan, hogy mélyebb érzelmeket tápláltál a legjobb barátod iránt, akkor már ismerheted azt a rémisztő érzést, amikor nem tudod, hogy most mi legyen, mit tegyél...

#szigorú
2013.04.22.

Semmit sem engednek a szüleim, mit tegyek? Szakértő válaszol

16 éves lány vagyok, már jövő hónapban leszek 17. Mostanában a szüleimmel sokat vitázom. Mert nem engednek el sehova. Nem azért, mert valami rosszat tettem volna, csak azért mert ők így akarják. Szerintük még nagyon fiatal vagyok.

#randizni
2013.04.15.

Netszerelem - Válogatás a Te történeted rovatból

Amióta csak az eszemet tudom, elleneztem a távkapcsolatokat. Nem értettem, hogy lehet valakit interneten keresztül szeretni, esetleg még úgy, hogy az életben nem láttad. Kamaszkorom kezdete előtt volt ez a felfogásom, azóta ez megváltozott.

#szex
2013.04.05.

Beszélnünk kellene!

A folyamatos hangulatváltakozás, veszekedések, a dolgok, melyek bosszantanak, valóban megkurtítják az önbecsülésedet. Beszélj a pároddal azokról a dolgokról, amelyek nem tetszenek neked!

#húsvét
2013.04.01.

Szabad-e locsolni?

Mit gondolsz a húsvéti hagyományokról? A locsolókat várod, vagy azt, hogy végre vége legyen a húsvét hétfőnek?

#randi
2013.03.31.

Hogyan készüljek fel a vakrandira? A szakértő válaszol

"Mit vegyek fel, és vigyek magammal egy vakrandira? Nem ismerem a fiút, az egyik barátnőm szervezte meg a randit, és buliba fogok menni, ami náluk lesz (azt hallottam, hogy összesen 10-en leszünk ott, szóval nem lesz nagy buli). Még képet sem láttam a srácról, szóval nem tudok róla semmit..."

#cyberbullying
2013.03.21.

Állítsuk meg az internetes zaklatást!

Internetes zaklatás avagy cyberbullying - hallottál már róla? Talán akkor vagy a legszerencsésebb, ha még nem. A közelmúltban több kamaszkorú választotta a menekülés visszafordíthatatlan módját. Nem láttak más kiutat szenvedéseik megszüntetésére, mint az öngyilkosságot. Hogy lehet ez? Egy ingyenes konferencia, amely megoldást keres a problémára.