Lélek, Önértékelés

#Lélek #Önértékelés

85 db cikk a témában

Alkoholisták a szüleim - én miért élnék másképp?
#alkohol
2023.03.01.

Alkoholisták a szüleim - én miért élnék másképp?

Nem volt egyszerű minden áldott nap ugyanazt látni, hallani, átélni. Nem volt egyszerű a folyamatos kiabálások, veszekedések, fejetlenség elől elmenekülni és megpróbálni “normális” életet élni.

Te mit áldoznál be a győzelemért?
#győzelem
2023.02.15.

Te mit áldoznál be a győzelemért?

Állandóan versenyzünk egymással: a sportpályán, a mindennapokban, az óvodában, az iskolában, a munkahelyen, a villamoson, az autópályán - lényegében bárhol, ahol az a tét, hogy ki éri el előbb a céljait. A verseny motivál, izgalmat ébreszt, feltölt energiával. Mindez hasznos és jó, mindaddig, amíg nem okoz frusztrációt.

Miről árulkodnak a rajzaid?
#rajz
2023.01.27.

Miről árulkodnak a rajzaid?

Mikor rajzoltál utoljára? Most nemcsak az iskolai feladatokra gondolunk, hanem azokra az alkalmakra, amikor spontán ragadtál tollat vagy színes ceruzákat, és a magad örömére rajzolgatni kezdtél?

Téli lehangoltság gyötör?
#téli depresszió
2023.01.24.

Téli lehangoltság gyötör?

A napfényes órák számának csökkenése az ember hangulatán is nyomot hagy. Szervezetünkben a sötétség hatására növekszik a melatonin nevű hormon termelődése, mely levertséget, fáradtságot okoz. Mit tehetsz ellene?

A fösvénység ragadós - te mennyire vagy anyagias?
#pénz
2023.01.17.

A fösvénység ragadós - te mennyire vagy anyagias?

Talán nincs is a világon még egy olyan eszköz, amitől ennyire függenénk, ami a mindennapjainkat, az érzelmeinket és az egész életünket meghatározza. Meghatározza azt, hogy hol és hogyan élünk, a társadalom melyik rétegébe tartozunk, mennyit stresszelünk, az életünkből mennyi időt áldozunk a megszerzésére. Mi ez az eszköz? A pénz.

Hogyan legyünk empatikusak?
#empátia
2022.03.30.

Hogyan legyünk empatikusak?

Van olyan barátod, akivel nagyon szeretsz együtt lenni, mert bármit mondasz neki, ő megérti, átérzi és támogat? Biztosan nagyon empatikus veled. Hogyan keltheted másban azt az érzést, hogy te is empatikus személyiség vagy?

Internetfüggő lettél?
#internet
2021.11.18.

Internetfüggő lettél?

A legtöbben el se tudjuk képzelni az életünket internet nélkül: a tanulás, munka, másokkal való kapcsolattartás elengedhetetlen eszköze lett. Az internetezés azonban átcsaphat káros függőségbe is.

#pszichoszomatika
2021.09.11.

Rejtélyes tünetek szervi elváltozás nélkül

Gyakran fáj a fejed és a hasad? Sokat betegeskedsz, ami miatt alig jársz iskolába, vagy ha el is mész, folyamatosan rosszul érzed magad? A szüleid aggodalmukban orvostól orvosig cipelnek emiatt, de szerencsére eddig semmi szervi okot nem találtak a tüneteidre? Akkor előfordulhat, hogy a lelked nincs rendben, és a szorongásaid, lelki szenvedéseid testi tünetekben fejeződnek ki.

#személyiség
2021.08.16.

Hogyan ismerheted meg valaki személyiségét 5 perc alatt?

Amikor egy idegennel találkozunk, azonnal tudni szeretnénk, milyen emberrel állunk szemben. Olykor hajlamosak vagyunk az első benyomások alapján ítélni, de ne feledjük, hogy a látszat sokszor csalóka. A következőkben megpróbálunk segítséget nyújtani, milyen jegyek alapján térképezhetjük fel a másik ember személyiségét mindössze öt perc alatt.

#pozitív gondolkodás
2021.08.10.

A pozitív gondolkodás előnyei

Az optimizmus bizonyítottan javítja az emberek készségét, hogy felülkerekedjenek az őket ért negatívumokon. A pozitív gondolkodás alapvetően fontos az egészséges élet megteremtése szempontjából.

Miért kell edzened az önértékelésedet?
#önértékelés
2021.07.29.

Miért kell edzened az önértékelésedet?

Állj meg egy pillanatra! Hogy érzed most magad a bőrödben? Miként vélekedsz saját magadról és mennyire van rád hatással, hogy mások mit gondolnak rólad?

#holtpont
2021.07.12.

Hogyan lendülj át a holtponton?

Úgy érzed nincs tovább, a kezdeti lendület elfogyott, és egy lépéssel sem tudsz többet megtenni? Alig kapsz levegőt, remegnek az izmaid, azonnal meg kell állnod, nehogy összeess? Akkor elérted a holtpontot…