
Készíts isteni gluténmentes meggyes piskótát!
2013.03.28.
0 perces olvasási idő
Egy remek és egyszerű recept mindenkinek, aki szereti a gyümölcsös sütiket. Mostani receptünkben gondoltunk a lisztérzékenyekre.
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 1 vaníliás cukor
- 20 dkg rizsliszt
- szódabikarbóna
Hogyan készítsük el?
A tojás sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. A rizslisztet és a szódaport hozzáadjuk. Lazán hozzákeverjük a tojások felvert habját, majd kilisztezett tepsibe simítjuk. A gyümölcsöt lisztbe forgatjuk és ráhintjük a tészta tetejére.
(Ha fagyasztott meggyel készítjük, ne olvasszuk ki előre a gyümölcsöt, mert finom zaftos lesz tőle a tészta a sütés után.)
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat kívánunk!