meggy
#Receptek

Készíts isteni gluténmentes meggyes piskótát!

2013.03.28.
0 perces olvasási idő

Egy remek és egyszerű recept mindenkinek, aki szereti a gyümölcsös sütiket. Mostani receptünkben gondoltunk a lisztérzékenyekre.

Hozzávalók:piskóta

  • 5 tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 20 dkg rizsliszt
  • szódabikarbóna

Hogyan készítsük el?

A tojás sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. A rizslisztet és a szódaport hozzáadjuk. Lazán hozzákeverjük a tojások felvert habját, majd kilisztezett tepsibe simítjuk. A gyümölcsöt lisztbe forgatjuk és ráhintjük a tészta tetejére.

(Ha fagyasztott meggyel készítjük, ne olvasszuk ki előre a gyümölcsöt, mert finom zaftos lesz tőle a tészta a sütés után.)

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat kívánunk!