2013.03.29.
0 perces olvasási idő
Itt az idő, hogy kipróbáld, milyen is a szakácstudományod, és megpróbálkozz ezzel a recepttel, amit csak ajánlani tudunk! Kínáld lisztérzékeny barátaidat is!
Hozzávalók:
- 15 dkg győri liszt
- 3 dkg margarin
- pici szódabikarbóna
- pici szalakáli
- 1 egész tojás
- 5 dkg porcukor
Töltelék:
- 12 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg túró
- 1 citrom héja és leves
Hogyan készítsük el?
Tészta: A margarint elmorzsoljuk, a lisztet, a szódabikarbónát és a szalakálit összekeverjük, majd a maradékhozzávalókkal együtt összegyúrjuk. Picit pihentetjük, majd lappá sodorjuk és két részre vágjuk.
Töltelék: A margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és betöltjük a lapok közé. Kissé lenyomjuk és állni hagyjuk, hogy a lapok megszívják magukat nedvességgel.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!