2009.09.05.
1 perces olvasási idő
Ahogy a cím is sugallja, valóban gyorsan tudunk készíteni egyszerű ételeket is. Ilyen étel a burgonyaleves is, amit crohnban szenvedők is fogyaszthatnak.
Nehézség: könnyű |
Hozzávalók:
- Burgonya 250 g
- Sárgarépa 200 g
- Petrezselyemgyökér 200 g
- Zöldpetrezselyem 1 csomag
-
Só, majoránna, csipet köménymag ízlés szerint
Dúsításhoz: - NUTRISON POWDER 1-3 evőkanál (+22-66 Kcal)"
Hogyan készítsük el?
A megtisztított, feldarabolt burgonyát és a zöldségeket langyos vízben tegyük fel főzni. Miután felforrt, sózzuk, fűszerezzük.Mikor félig elkészült, tehetünk bele zöldpaprikát, paradicsomot (amit később eltávolítunk), majd készre főzzük.
Készíthetünk belőle krémlevest is, ekkor a burgonyát a zöldségekkel együtt áttörjük.Dúsíthatjuk NUTRISON POWDERREL, amit előzőleg feloldottunk. A NUTRISON POWDERT csak akkor keverjük a leveshez, ha már nem forró.Tálaláskor friss zöldpetrezselyemmel vagy apróra reszelt sárgarépával díszítjük.
Jó étvágyat kívánunk!