2013.06.20.
1 perces olvasási idő
Egy próbát megér, hogy megkóstold mostani receptünket! Hagyományos étel, kicsit másképp! Kínáld csontritkulásos ismerőseidet is bátran.
Hozzávalók: Nehézség: könnyű
- kb 2 kg burgonya ( legjobb a sárga színű)
- zsír vagy vaj
- só
- vegeta ( vagy bármilyen ételízesítő)
- kakukkfű(morzsolt)
- 25 dkg túró
- 2 dl tejföl
- fokhagyma (ízlés szerint)
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
- A burgonyát tisztára dörzsölöm és nagyjából egyforma darabokra vágom.
- Egy tepsit kizsírozok (vagy vajazok) és egy réteg alufóliával kibélelem, majd az alufóliát is megkenem zsiradékkal.
- Erre kerülnek a krumplidarabok, amelyeket megszórok vegetával, sóval illetve bőven kakukkfűvel majd a tetejére vajdarabkákat szórok.
- Legvégül alufóliával letakarom az egészet, és előmelegített sütőbe teszem.
- Az öntethez a túrót , tejfölt, sót , borsot és a lereszelt fokhagymát összekeverem és a még meleg burgonyára öntöm.
Jó étvágyat kívánunk!