recept
#Receptek

Héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel csontritkulásosoknak

2013.06.20.
1 perces olvasási idő

Egy próbát megér, hogy megkóstold mostani receptünket! Hagyományos étel, kicsit másképp! Kínáld csontritkulásos ismerőseidet is bátran.

Hozzávalók: Nehézség: könnyű

  • kb 2 kg burgonya ( legjobb a sárga színű)
  • zsír vagy vaj
  • vegeta ( vagy bármilyen ételízesítő)
  • kakukkfű(morzsolt)
  • 25 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • fokhagyma (ízlés szerint)
  • őrölt bors

Elkészítése:

  • A burgonyát tisztára dörzsölöm és nagyjából egyforma darabokra vágom.
  • Egy tepsit kizsírozok (vagy vajazok) és egy réteg alufóliával kibélelem, majd az alufóliát is megkenem zsiradékkal.
  • Erre kerülnek a krumplidarabok, amelyeket megszórok vegetával, sóval illetve bőven kakukkfűvel majd a tetejére vajdarabkákat szórok.
  • Legvégül alufóliával letakarom az egészet, és előmelegített sütőbe teszem.
  • Az öntethez a túrót , tejfölt, sót , borsot és a lereszelt fokhagymát összekeverem és a még meleg burgonyára öntöm.

Jó étvágyat kívánunk!