2015.02.13.
0 perces olvasási idő
Könnyű, finom és ripsz-ropsz megvan. Kell ennél több egy jó desszerthez? Ajánljuk hízni vágyóknak.
Hozzávalók: Nehézség: közepes
- 1 kg héjában főtt burgonya
- 300-400 g liszt
- 4 tojássárga
- 50-100 g zsír
- só
- zsemlemorzsa
- vaj a forgatáshoz
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, majd forró vízben megfőzzük, átpasszírozzuk, és a többi hozzávalóval együtt könnyű tésztává gyúrjuk.
A tésztát ceruza vastagságú nudlivá formázzuk, és forró sós vízben kifőzzük.
Alaposan lecsepegtetjük, és vajon aranybarnára pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Lekvárral és porcukorral megszórva, forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!